logo

ASİDAD, PROJESİ OLANI EKİBE DAVET EDİYOR

ASİDAD, PROJESİ OLANI EKİBE DAVET EDİYOR

Eğitim ve kadın üzerine projeler üreten Sevgi Uluğ başkanlığındaki Ataşehir Sivaslılar Kültür Dayanışma ve Eğitim Derneği (ASİDAD) tanışma ve dayanışma toplantısı düzenledi.

İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan patlamalar sonucu hayatını kaybeden şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan ASİDAD tanışma ve dayanışma toplantısına Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der ve Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Zabıta müdürü Battal Sarıkaya Ataşehir Belediyesi Çevre Müdürü Ayten Kartal Bağdatlıoğlu, CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Doğan çakmak, Sivas Kültür Derneği Genel Başkanı Hakkı Ergin, Ataşehir Belediyesi Meclis üyeleri Alpay Arslan, Birol Birkan Yıldız ve Ali Rıza Işık, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol Baykal ve ASİDAD’a destek olan birçok kişi katıldı.

ASİDAD Başkanı günün anlam ve önemine ithafen konuşma yaptı. Derneğin açılış tarihi olan 14 Mayıs 2016 tarihinden bu yana özverili ve yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Sevgi Uluğ; “Eğitim birinci önceliğimiz. İlk projemiz olan ‘Okula başlarken elimi tutar mısın?’ projesini hayata geçirdik. Biz kadınlar tüm acılara ve karanlıklara inat çalışıyoruz üretiyoruz eğitime destek oluyoruz. Aydınlık günler bizim emeğimizle ve kararlılığımızla gelecek. Yaşasın kadın dayanışması diyoruz. Biz Asidad ailesi olarak kadın elinin öne çıktığı, kadınların emek vererek projeye destek verdikleri domates sosu, mantı, tarhanalar yaparak derneğimize çok büyük katkı sunan kadın arkadaşlarıma teşekkür ederim. Dayanışmamız olmasaydı gerçekten bu kadar kısa sürede bu kadar başarılı işler yapamazdık. STK’lar herkese açık okullardır. Bizde asidad olarak okul olma yolunda hızla ilerliyoruz. Toplumsal örgütlenmeyi ve katılımcı demokrasinin kökleşmesini toplumun yaşam kalitesinin yükseltilmesini amaçlayarak çıktığımız yolda destekleriniz için teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

‘Okula başlarken elimi tutar mısın?’ projesinin sorumlusu Dernek Başkan Yardımcısı Hüseyin Günveren proje sonuç bilirim konuşması yaptı. Dün yaşanan patlamalarda Türkiye’yi teröre alışkanlık haline getiren zihniyeti kınadığını söyleyen ve ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar ve yakınlarına sabır dileyen Hüseyin Günveren konuşmasına şu şekilde devam etti;

“Büyük önder Atatürk’ün işaret ettiği gibi fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 6 ay önce 10 arkadaşımız ile bugün ise 100 ü aşkın gönüllü dostumuzla çıktığımız bu uzun yolda çok önemli bir projeye imza attık. 15 Ağustos 2016 da duyurusunu yaptığımız okula başlarken elimi tutar mısın adlı kampanyamıza yurtiçinden ve yurtdışından çok önemli destekler geldi. Bu desteklerin yanında derneğimizin üye ve gönüllü kadınların bir çocuğu daha fazla giydirmek adına ellerinden gelen tüm mücadeleyi gösterdiler. Bu kampanya ile yardıma muhtaç 250 çocuğumuzu okula başlarken giydirdik okul elbiselerini aldık. Ataşehir Sivas Kültür eğitim ve dayanışma derneği olarak çağdaş bir Türkiye idealiyle daha verimli projelere imza atmak adına bir proje ekibi kurduk. Bu proje ekibine katılmak isteyen tüm dostlarımıza kapımız açıktır.”

ASİDAD adına derneğe ve projeye katkı sunan kişilere ASİDAD Başkanı Sevgi Uluğ tarafından teşekkür belgesi verildi.

Teşekkür belgesi almak için sahneye çıkan Ataşehir Belediye başkan yardımcısı Hüseyin Hışman, emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Ülkemiz çok üzücü menfur bir terör olayıyla karşı karşıya kaldı. İnadına bizi ayrıştıran savaş gibi kullanan ötekileştiren anlayıştan kim olursa olsun onlara inat biz barışı hissetmek adına dayanışma olmak zorundayız. Eğitime önem vermek zorundayız. Israren barış demek durumundayız.” dedi.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ayten Kartal Bağdatlıoğlu teşekkür belgesini alırken kadının elinin değdiği her yer bir başka güzel olduğunu ve ASİDAD’a gittiğinde bunu gördüğünü söyleyerek “O kadar iyi niyetle ve özveriyle çalışıyorlar ki etkilenmemek mümkün değil. Dolayısıyla bizimde onları desteklemek ve yanlarında yer almaktan başka şansımız yok gün öyle bir gün. Kavga etmenin ve ötekileştirmemenin olmaması gereken bir gün… Bazı küskünlüklerimizi, sıkıntılarımızı ve hesaplarımızı kenara koyup beraber olma ve destekleme günü bugün. Eğitim çok önemli ve kıymetli ASİDAD da bu konuda elinden gelen her türlü çabayı gösteriyor. Emekleri daha da büyüyecek önemli hal gelecek ve bizi bu kötü günlerden kurtaracak.”dedi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Bu kadar güzel insanın bir arada olması en büyük başarılardan biridir. Ülkemizin içinde bulunduğu karanlık dönemi ve karşı karşıya olduğu sorunları biliyoruz. Bu sorunları hepimiz aynı noktada durarak değil hepimiz ayrı bir noktadan el atarak çözebileceğimize olan inancımızı her zaman güçlü tutmamız lazım. Eğitim ve dayanışma son derece önemli ve içtiğimiz su soluduğumuz hava kadar gerekli. O yüzden ASİDAD’ın kadınların da yoğunlukta olduğu bir örgütlenmeden daha güzeli olmaz. Tuttuğunuz yol güzel gideceğiniz yol belli. Dün gece acı bir olay yaşadık. Bu ülkenin insanlarının artık kan ve gözyaşına dur demesi lazım. İnadına barışı ülkemizin aydınlık geleceğini savunup ve asla umutsuz olmayacağız. Umutsuz olmaya hakkımız yok. Hep beraber büyük bir umudu gerçekleştirmek için bu yolculuğa kararlı bir şekilde devam edeceğimizi hissettirmemiz lazım. Emeği geçen ve destek olan herkese teşekkür ederim. CHP olarak her zaman yanınızdayız.”

Son olarak konuşmasını yapmak için sahneye çıkan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der; “ASİDAD Başkanı ve yönetimini kutluyorum. Çok güzel bir organize, kendilerine de yakışan buydu. Bu toplumun mutlaka bir vesile bir araya gelmesi lazımdı. İşin içinde eğitim olunca herkesin bir şeyler yapması lazım. Gündem belli. Ölenlere rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı arkadaşlara acil şifalar diliyorum.”şeklinde konuştu.

Günün anlam ve önemine ithafen fotoğraf çekimiyle program son buldu.

Kaynak:Bitarafhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ