logo

Aşık Veysel Yılı Kapsamında ‘Âşık Veysel Maltepe’de’ Sergisi Açıldı

Aşık Veysel Yılı Kapsamında ‘Âşık Veysel Maltepe’de’ Sergisi Açıldı

UNESCO tarafından vefatının 50. yıl dönümü nedeniyle ilan edilen Âşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında  ‘Âşık Veysel Maltepe’de’ sergisi açıldı.

Büyük halk ozanı Âşık Veysel, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’yle ve UNESCO tarafından vefatının 50. yıl dönümü nedeniyle ilan edilen Âşık Veysel Yılı etkinlikleri kapsamında Maltepe’de bir dizi etkinlikle anılıyor.

 Maltepe Belediyesi’nce Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler kapsamında tematik resimleriyle tanınan ressam Haydar Özay’ın “Âşık Veysel Maltepe’de” isimli sergisi açıldı.  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sergiye katılarak Özay’la eserlerine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Sergide Özay’ın büyük ustanın yaşamından ve türkülerinden etkilenerek yaptığı resimleri yer alıyor. Özay’ın 2001 yılında tamamladığı, 220 x 758 cm ebatındaki “Melankoli Resmi” adlı çalışması da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  Sergi 29 Aralık’a dek Galeri A+B’de görülebilir. 

DOSTLARI BÜYÜK USTAYI UNUTMADI

Prof. Dr. Cenk Güray ve Öğr. Gör. İhsan Öztürk’ün, Âşık Veysel’i türküleriyle yad ettiği “Dostların Seni Unutmadı” konseri ise dün düzenlendi. Konsere Maltepeli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Maltepeli yerel âşıkların da katılımıyla gerçekleşen konserde Âşık Veysel’in eserleri icra edildi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ