logo

ASKERİ BİRLİKLER ŞEHİR DIŞINA: ‘İLK SEVK ÇANKIRI’

ASKERİ BİRLİKLER ŞEHİR DIŞINA: ‘İLK SEVK ÇANKIRI’

cankiri_ankara_askeri-kisla-sehir-disina-tasinmaFETÖ/PDY’nin 15 Temmuz’daki darbe sonrası alına karar gereği, Ankara ve İstanbul’un merkezindeki askeri birliklerin taşınmasına başlandı. İlk sevk Çankırı ve Çorlu’ya..

Recep Kenan/itvhaber.com

Alınan karar gereği ilk olarak Ankara’da Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler, Mamak’taki General Eşref Akıncı Kışlası ile İstanbul’da 3. Ordu Komutanlığı 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlası’ından oluşan askeri birliklerde taşınma hareketliliği başladı.

ANKARA’DAN İLK SEVKİYAT ÇANKIRI’YA

Taşınma kararı gereği Ankara’daki, Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı zırhlı araçlarından bir bölümünün tırlarla Çankırı’ya sevkiyatı başladı.

Sevkiyat kapsamında Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında ve Mamak’taki General Eşref Akıncı Kışlası’nda uğurlama töreni düzenlendi. Bir grup asker, birliklerin nizamiyesinde üzerileri haki renk brandalarla örtülü 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 6 tırdan oluşan ilk konvoyu selamlayıp, Çankırı’ya uğurladı. Mamak’taki General Eşref Akıncı Kışlası’nda 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcının olduğu askeri araçlar yeni konuşlanacakları yelere doğru yola çıktı.

Etimesgut gibi Mamak’taki General Eşref Akıncı Kışlası’nda bulunan zırhlı araçların da  sevkiyatlarına balandı. Ankara’daki taşınma işlemleri hafta boyunca Çankırı ve Şereflikoçhisar’a devam edecek. Çankırı ve Şereflikoçhisar’ın ardından kalan tank ve zırhlı personel taşıyıcılarının kalan bölümü, Burdur başta olmak üzere çeşitli illere sevk edilecek.

İSTANBUL’DAN İLK SEVKİYAT ÇORLU’YA

İstanbul’da da ilk olarak 3. Ordu Komutanlığı 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlasından şehir dışına zırhlı araç sevkiyatı başladı.

İstanbul Sultangazi’deki 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Baştabya Kışlasında, zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı öncesi tören düzenlendi.

Polis eşliğinde Tekirdağ’da Çorlu ve Beşiktepe’deki kışlalara gitmek üzere zırhlı araçların yüklü olduğu 6 tırla başlayan Baştabya Kışlasından taşınma, diğer zırhlı araçların şehir dışına sevkiyatı arlıklarla devam edecek.

Mekanize birliklerden taşınan zırhlı araçları taşıyan ve önlerine Türk bayrağı asılan tırların askeri birliklerden çıkışı sırasında birlik çevresinde güvenlik önlemi alınırken, konvoya askeri inzibat ve emniyet trafik ekipleri yol boyunca öncülük yaptı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ