logo

AtaEğitimDer Gönüllülerinden ‘Eğitime Destek Gecesi’

AtaEğitimDer Gönüllülerinden ‘Eğitime Destek Gecesi’

Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer) geliri burs ve eğitime destek fonuna kaynak yaratmak amacıyla eğitim gönüllülerinin katıldığı “Eğitime Destek Gecesi” düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

“Eğitimde fırsat eşitliği” hedefi ve “Bir Çocuk Gülerse, Dünya Değişir” sloganıyla, eğitim destek gönüllülerinden oluşan Ataşehir Eğitim Derneği(AtaEğitimDer)’nin geliri eğitime katkı ve öğrencilere burs kaynağı olarak değerlendirilmek üzere “Eğitime Destek Gecesi” düzenledi.

“Bir Çocuk Gülerse, Dünya Değişir” sloganıyla eğitime destek amaçlı yardım severleri bir araya getirmek için kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer), kimsesiz ve maddi olanaktan yoksun, çalışkan kız çocuklarının ağırlıkta olduğu öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmayı hedefliyor.

Aydınlık gelecek için laik ve bilimsel eğitimin sağlanması ile birlikte çocuklara sosyal, kültürel ve sportif eğitimlerin de verilmesi doğrultusunda çalışmalar yürütme hedefiyle çalışmalar yürüten bu kapsamda birçok okula kütüphane kazandıran Ata Eğitim Der gelirli çalışmalarına kaynak yaratmak amacıyla düzenlediği eğitime destek gecesine “Eğitim Gönüllüleri” yoğun ilgi gösterdi.

Turgay Kılıç başkanlığında AtaEğitimDer (Ataşehir Eğitim Derneği) yönetimi ev sahipliğinde eğitim gönüllülerinin yoğun ilgi gösterdiği “Eğitime Destek” gecesine Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ve Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, ile birlikte CHP Ataşehir ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları Necip Bektaş, Ertuğrul Bulakbaşı, okul müdürleri, eğitim gönüllüsü ve yardımseverler ile STK başkan ve yöneticileri, Ata Eğitim Derneği yöneticileri ile eğitim gönüllüleri katıldı.

ATAEĞİTİMDER YENİ HİKÂYELERLE YOLUNA DEVAM EDECEK

Konuşmasına, “bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek; on yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik; yüz yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.” Sözünün altını çizerek ve “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü”nü kutlayarak başlayan AtaEğitimDer (Ataşehir Eğitim Derneği) Başkanı Turgay Kılıç, bilgi çağında; ufku açık, eğitimli nesillere sahip olmak için eğitimli insanlara ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek, bunun da ancak eğitimi desteklemek ve eğitim için fırsatlar yaratmak ile mümkün olabileceğini eğitim gönüllüler tarafından kurulan AtaEğitimDerneği’nin bu amaç ve hedef ile yola çıktığını yazdığı yeni hikâyelerle yoluna devam edeceğini söyledi.

İNANCIMIZ, HER FAALİYETİMİZİN SONUNDA DAHA DA ARTMAKTA

Ataşehir Eğitim Derneği olarak, bir yıl kısa bir sürede eğitime önemli katkı sağladıklarının altını çizen AtaEğitimDerne (Ataşehir Eğitim Derneği) Başkanı Turgay Kılıç, gecenin açılışındaki konuşmasında, “Bir yıl gibi kısa sürede sizlerin de çok değerli katkılarıyla başta kız çocuklarımız olmak üzere 9 çocuğumuza burs imkânı sağlayıp, 4 okulumuzun kütüphanesini tamamladık. Biri engelliler sınıfı olmak üzere 2 projemizde aralıksız devam etmekte. Bunların yanı sıra ihtiyacı olan okullarımıza yazıcı, faks, projeksiyon makinası ve kitap desteği ile yine ihtiyacı olan çocuklarımıza giyim desteği sağladık ve sağlamaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

HEDEF, DAHA ÇOK ÇOCUĞUMUZA BURS VE EĞİTİM İMKÂNI YARATABİLMEK

AtaEğitimDer Başkanı Kılıç, konuşmasını, “Bundan sonraki süreçte amacımız daha çok ihtiyaç sahibi çocuğumuza burs ve eğitim imkânı yaratabilmek, sizlerin çok değerli destekleri ile bu imkânları olabildiğince genişletebilmektir. İşte tam nu noktada imkânları kısıtlı çocuklarımıza destek vererek önlerinde fırsatlar yaratacak yüreklere fazlasıyla ihtiyacımız var. Dernek olarak durduğumuz yer tam bu noktadır. Eğitim gönüllüleri olarak gelin daha çok çocuğumuzun gözlerinde umut ışıkları yakalım, kalplerinde umut çiçekleri açtırmak için el ele verelim.” İfadeleri ile sürdürdü.

SOSYAL DEVLETİN GÖREVİ ÖĞRENCİSİNE EŞİT EĞİTİM VERMEK

Sosyal devletin öğrenciye eşit eğitim olanağı sunması gerektiğinin altını çizen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, eğitime destek ve katkının önemine işaret ederek, “Gelişmiş ülkelere göre ülkemizde eğitimde sıkıntılar fazladır. Eğitim söz konusu olduğu zaman daha da önem arz ediyor. Eğitim almak her insanın hakkıdır. Bir sosyal devlette öğrencisine eşit şekilde eğitim vermek asli görevidir. Ama günümüzde maalesef bu yerini bulmuyor ve insanlar eşit şekilde eğitim almıyor. Bu fırsat eşitliğini yaratmak için Ataşehir Eğitim Derneği (AtaEğitimDer)’neğinin düzenlediği bu geceyle eğitime katkı sunduğu aşikârdır. Okullara kitap, malzeme ve giyim ihtiyaçları konusunda destek vermek için derneklere, STK’lara ve eğitim gönüllülerine ihtiyaç var. Bunu açık bir şekilde görüyoruz ve yaşıyoruz. Düşünebiliyor musunuz? Kolej de okuyan bir öğrenci ile doğu veya ülkenin herhangi bir ücra köşesinde yetişen bir öğrenci ile aynı şartlarda sınava giriyorlar. Birçok şeyden yoksun olan o okullara yardım etmek bir insani görevdir. Gönüllü olarak eğitime destek veren ve her türlü katkıyı sunmayı esirgemeyen dernek yönetimine ve siz değerli eğitim gönüllülerine verdiğiniz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

MİNİKLERDEN EZBERE İSTİKLAL MARŞI AYAKTA ALKIŞLANDI

Daha sonra iki minik çocuğun İstiklal Marşı’nın tüm kıtalarını ezbere, içten ve duygularını da katarak okumaları geceye katılanlar ayakta alkışladı ve sevgi gösterileriyle kutladılar.

Konuşmaların ardından eğitime katkı sunan eğitim gönüllüleri yardımseverlere plaket ve teşekkür belgesi verildi.

Programın sonunda burs ve okul ihtiyaçlarına katkı için geliri arttırmak amacıyla açık arttırma ve kura çekimi yapıldı.

Eğitime destek amacıyla gerçekleştirilen açık artırmada Beşiktaş Futbol Kulübü sporcularının imzalarının bulunduğu Forma açık 2250 TL, Futbol topu ise 1250 TL’den eğitim gönüllüleri tarafından satın alındı.

Volkan Arpacı Restoran’da eğitime destek amaçlı düzenlenen gece, davetli eğitim gönüllülerin ellerindeki Türk Bayraklarıyla ayakta ve hep birlikte İzmir Marşı’nı seslendirmeleri ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ