logo

Ataevleri Kursiyerleri Yılsonu Sergileri Açtılar

Ataevleri Kursiyerleri Yılsonu Sergileri Açtılar

_ atmem_kurs-sergi_duygu- (11)Ataevleri kursiyerlerinin “El Sanatları”, “İğne Oyası” ve “Tel Kırma” çalışmaları 2014-2015 Yıl Sonu Sergileri 25-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında gezilebilecek.

Recep Kenan/itvhaber.com

İnönü Ataevi ve Kayışdağı Lions Ataevi Sosyal Hizmet merkezlerinde “El Sanatları”, Kayışdağı Lions, Mustafa Kemal, 30 Ağustos, Yeni Çamlıca ve Ferhatpaşa Ataevi  “İğne Oyası” ve “Tel Kırma” kursiyerlerinin 25-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenleyeceği “2014-2015 Yıl Sonu Sergisi” 25 Mayıs Pazartesi günü ziyarete açıldı.

“El Sanatları” Sergisi Optimum’da

İnönü Ataevi ve Kayışdağı Lions Ataevi Sosyal Hizmet merkezlerinde “El Sanatları” dersi başlığı altında 26 branşta eğitim gören 62 kursiyerin düzenlemiş olduğu 2014-2015 Yıl Sonu Sergisi 25-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Optimum AVM’de sergileniyor.

Optimum AVM’de düzenlenen sergi 25 Mayıs Pazartesi günü Ataşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Duygu Adıgüzel, Ataşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Genel Koordinatörü Tamer Semerci ve CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Sakine Yeşildağ ve yöneticilerinin katılımı ile açıldı. Ataevi kursiyerlerinin Optimum AVM’deki sergisi 29 Mayıs gününe kadar gezilebilecek.

atmem_kurs-sergi_duygu- (48)

“İğne Oyası” ve “Tel Kırma” Sergisi  Kayışdağı Lions Ataevi’nde

Kayışdağı Lions, Mustafa Kemal, 30 Ağustos, Yeni Çamlıca ve Ferhatpaşa Ataevi Sosyal Hizmet merkezlerinde eğitim gören “İğne Oyası” ve “Tel Kırma” kursiyerlerinin düzenlediği “2014-2015 Yıl Sonu Sergisi” ise 25-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kayışdağı Lions Ataevi’nde sergileniyor.

atmem_kurs-sergi_duygu- (29)

Ataevleri, Kadınların Eğitim ve Gelişimlerinin İlk Basamağı

Kadınların eğitim ve gelişimlerinin ilk basamaklarından Ataevleri kursiyerlerinin sergisinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Sakine Yeşildağ, kursların sosyal ilişkileri kuvvetlenmesi ve çevreden haberdar olmaları, sosyal gelişimleri açısından kadınlara fayda sağladığını kaydetti.

Ataevlerinin kadınların özgürlüklerinin ilk basmağı olan ekonomik özgürlüklere önemli katkılarının olduğunu vurgulayan Sakine Yeşildağ, bu kapsamda katkılarından dolayı Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

atmem_kurs-sergi_duygu- (49)

“62 Kursiyerin 26 Branşta Görsel Sergisi”

Ataşehir Belediyesi Sosyal Hizmet birimlerinden İnönü Ataevi ve Kayışdağı Lions Ataevi’nde eğitim gören 62 kursiyerin 26 branşta aldıkları eğitim ve çalışmaların görsel sergisini açtıklarını söyleyen 19 yıllık öğretmen Durgül Akbaş, “Örgün eğitim almamış yada eğitimin bir basamağından ayrılmış kadınlarımızı bilgi beceri ve istihdamları doğrultusunda yönlendirilmiştir. Keçe, kurdele, altın gravür, seramik çiçek, nakış çalışmalarının da aralarında bulunduğu 26 branşta karma eğitim ve yaş guruplarında kurs alıyorlar. Kurslarımız herkese açık. İsteyen hobi amaçlı, isteyen de mesleki eğitim amacı ile kurs alıyorlar” dedi.

atmem_kurs-sergi_duygu- (28)

 

“Ataşehir Belediyesi Yaygın Yetişkin Eğitimini Öne Çıkardı”

2014-2015 Yıl Sonu Sergisinde Kültür Bakanlığı onaylı ürünler sergilendiğini, kursiyerlerin aldığı sertifikaların tüm Türkiye’de geçerli olduğunu vurgulayan Ataşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Duygu Adıgüzel sergi ve kurslar ile - atmem_kurs-sergi_duygu- (34)ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti; “Hocamız Durgül Hanım kadınlarımızı her dönem yetiştirip bir üst seviyeye taşıyor. Sergimizdeki tüm ürünler hocamızın Kültür Bakanlığı’na onaylattığı tescilli ürünler. Uygulamada öğrencilerine gösteriyor. Öğrencilerimizi yapmış olduğu bu çalışmalar satışa sunulacak. Farkındaysanız biraz da terendi yakalayan, yani son zamanlarda ünlü mağazalarda gördüğünüz ürünler gibi. Alelade bir kursun ürünü değil bunlar. Seramik çiçek boyamadan tutun, nakış işlemeye kadar hepsini aynı anda görüyorsunuz. İnönü Ataevi Sosyal Hizmet Merkezimiz kurulduğu günden bu güne kurslarımıza devam ediyorlar. Durgül Hanım çok yönlü hocamız. Battal başkanımız bizlere bu hizmeti sunmak için Ataevi Sosyal Hizmetlerinden bir köprü kurdu. Hem Kayışdağı hem de İnönü Ataevi Sosyal Hizmeti Merkezlerindeki Durgül hocamızın kursiyerlerinin ürünleri sergileniyor. Bizim kurslarımızda verdiğimiz sertifikalar Türkiye’nin her yerinde diploma gibi geçiyor. Genel geçer MEB sertifikası alıyorlar. Biz Ataşehir Belediyesi olarak yaygın yetişkin eğitimini öne çıkardık. Bu uygulamalarımızla Türkiye’ye örnek olmak istiyoruz.”

atmem_kurs-sergi_duygu- (22)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ