logo

ATAFEST KAPSAMINDA ATAŞEHİR HEM YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

ATAFEST KAPSAMINDA ATAŞEHİR HEM YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Ataşehir Eğitim Kültür Sanat Festivali (ATAFEST) kapsamında düzenlenen Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi Belma Satır’ın katıldığı törenle Watergarden AVM’de açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Watergarden AVM sponsorlüğünde gerçekleştirilen Ataşehir Eğitim Kültür Sanat Festivali (ATAFEST) kapsamında düzenlenen Halk Eğitim Merkezi yıl sonu sergisi Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Savaş, İlçe MEM Şube Müdürü Ercan Metin, Ak Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Ak Parti ilçe yöneticileri, Belediye Meclis Üyesi Mükayil Bektaş, eğitmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kariyer günleri ile başlayan, Vali Vasip Şahin’in katıldığı törenle açılışı yapılan Ataşehir Eğitim Kültür Sanat Festivali (ATAFEST) kapsamında yıl boyunca kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı Ali Savaş’ın müdürü olduğu Halk Eğitim Merkezi (HEM) yıl sonu sergisi açıldı.

HEM SERGİ AÇILIŞ VİDEOSU

HEM SERGİ AÇILIŞ VİDEOSU HALK OYUNU 

Ali Savaş’ın müdürü olduğu Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) yıl sonu sergisinde 12 alanda eğitim gören kursiyerlerin çalışmalarının yer aldığı 370 eser 3 gün boyunca sergileniyor.

Ataşehir Eğitim Kültür Sanat Festivali (ATAFEST) kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri eserlerin beğeniye sunulacağı serginin açılışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, el emeği, göz nuru ürünlerden örneklerin yer aldığı yıl sonu sergisinde emeği olanlara ve sponsorlara teşekkür etti.

Genelde belediyeler tarafından icra edilen eğitim, sanat ve kültür festivalinin ilk defa Türkiye’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kurumu tarafında ATAFEST adı ile düzenlendiğinin altını çizen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, çalışmalarda emeği gecen Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş, MEM müdürlüğü, sponsorlar, öğrencilere, kursiyerlere ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılanın önemli olduğunu, programı çok önemsediği için mutlaka olmak istediğini kaydeden Ak Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğünün kendi eğitim alanları dışında ciddi bir sosyal projeye imza attığının altını çizerek; projenin sürdürülebilir olması nedeniyle marka tescili yapılmış olmasının beklide Türkiye’de ilk olduğunu ifade etti.

Yapılan çalışmaların sürdürülebilir olmasını önemsediklerini vurgulayan Belma Satır, marka olmanın ve devamlılığının bu konudaki önemine işaret ederek, ATAFEST adıyla marka yarattıkları için Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürünü ve ekipleri ile projede yer alanları kutlayıp, teşekkür etti.

Kurslara katılarak kendilerini geliştiren kursiyerleri kutlaması ile konuşmasını Tamamlayan Ak Parti Milletvekili Mihrimah Belma Satır’ın konuşmasını tamamlaması ile birlikte kurdele kesilerek açılışı yapılan HEM kursiyerlerinin eserlerinin sunulduğu sergi topluca gezilerek sergideki eserler incelendi.

Halk oyunlarının da sahnelendiği açılış programı sonunda kursiyerler ve Ataşehir HEM Müdürü Ali Savaş tarafından protokolde yer alan Milletvekili Satır ve Kaymakam Karamehmetoğlu’na sergide yer alan eserden hediye edildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ