logo

ATAFEST’TE HEM KURSİYERLERİNİN SERGİSİ

ATAFEST’TE HEM KURSİYERLERİNİN SERGİSİ

Ataşehir Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, ATAFEST kapsamına düzenlenen organizasyonla bir yıllık çalışmalarının yer aldığı resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Şube Müdürü Ercan metin, HEM Müdürü Ali Savaş, Ataşehir Eğitim Derneği başkanı İsmail Dağ, kurs öğretmenleri ve kursiyerler birlikte kurdele keserek Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) kursiyerleri dönem çalışmalarının sergisi açılışını gerçekleştirdiler.

mem_kurs_sergi (55)

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir HEM Müdürü Ali Savaş’ın yer aldığı protokol ile birlikte gezilen sergi, 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Ekim ayından başlayan sezonda bu güne kadar devam eden HEM kurslarında kursiyerlerin yüzü aşkın çalışmalarının 3 gün süreyle sergileneceğini ifade eden Ataşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Savaş, yer darlığı nedeni sergideki eserleri sınırlı tutmak zorunda kaldıklarını kaydederek; “ ATAFEST kapsamında bu yıl ilk kez CarrefourSa AVM’ de festival oluyor.  Yüzü aşan eseri bugün burada sergiledik. 3 gün süre ile Halk Eğitim merkezi olarak resim ve fotoğraf çalışmalarımızı sergilemek için bize burası tahsisi edildi. Açılışımızı gerçekleştirdik. Resim ve fotoğraf sergimizdeki kursiyerlerimiz eserlerinin çoğunu yer sorunundan dolayı burada sergileyemedik. Bu kapsamda 30-31 Mayıs’ta Novada İş Merkezinde yine bizim resim ve fotoğraf sergimiz olacak. Ayrıca 1-2-3 Haziran da öğretmenlerimizin eserlerinden oluşacak Novada İş Merkezin de sergimiz olacak” dedi.

mem_kurs_sergi (18)mem_kurs_sergi (21)

Ataşehir HEM olarak 42 branşta kurs açtıklarını, resim ve fotoğraf kursuna devam eden 100 kursiyerleri olduğunu belirten Ataşehir Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Savaş kursiyerlerin çalışmalarını içeren genel sergilerinin Mayıs 19 Mayıs’ta açılacağını belirterek; “Beş öğretmenle bu işi devam ettiriyoruz.  19-20-21-22 Mayıs’ta yine diğer 22 branşta genel sergimizi de yine burada gerçekleştireceğiz.  Mekânlarımız uygun olmazsa bile yaygın eğitim kapsamında kursiyerlerimiz severek buraya geliyorlar. Yönetim ve öğretmen olarak güzel bir ekibimiz var. Kursiyerlerimizde özverili bir şekilde çalışıyor. Emeği geçen öğretmenlerimize, kursiyerlerimize ayrıca bizden desteklerini esirgemeyen Kaymakamımız Zafer Karamehmetoğlu’na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’a ve Ataşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

mem_kurs_sergi (63)

Ali Savaş; 20 Mayıs’ta Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’de HEM kursiyerleri tarafından Halk Müziği konseri verileceğini de sözlerine ekledi.

mem_kurs_sergi (12)

ATAFEST kapsamındaki sergide serbest çalışmaların yer aldığını kaydeden Ataşehir (HEM)  Fotoğraf – Grafik Öğretmeni Ertuğrul Murat Kazmanlı, sergide teknik detayların ön plana çıktığı fotoğraflara yer verdiklerini belirterek; “Fotoğrafın düz anlatımı yerine, teknik anlatım yapısını göstermeye çalıştık. Ekim ayından bu güne kadar çalışmalar yer aldı sergide. Eski kursiyerlerimizin birkaç çalışması da var aralarında. Bu dönemde değişik dönemlerde yüze yakın kursiyerimiz oldu. 30 – 31 Mayıs tarihlerinde Novada’da bir sergimiz olacak. O sergide burada yer veremediğimiz fotoğrafları da sergileyeceğiz” dedi.

mem_kurs_sergi (36)

30 kursiyerle çalışmalarını sürdürdüğünü, genellikler reprodüksiyon çalıştıklarını kaydeden Ataşehir (HEM) Resim Öğretmeni Banu Atabay Engin, kursiyerlerin kendi çektikleri fotoğrafları da yorumlamaya başladığını kaydederek; “Reprodüksiyon yada fotoğraf üzerinden çalışıyoruz. Karakalemle başladık. Yağlıboyadan sonra reprodüksiyon çalışmalara geçtik. Bundan sonraki aşama kendi özgün çalışmaları üzerine olacak. Ataşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 300’e yakın resim kursu öğrencisi var” diye konuştu.

mem_kurs_sergi (7)mem_kurs_sergi (17)mem_kurs_sergi (23)mem_kurs_sergi (47)mem_kurs_sergi (57)mem_kurs_sergi (59)mem_kurs_sergi (60)mem_kurs_sergi (61)mem_kurs_sergi (62)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ