logo

Ataşehir Belediyesi 17 Ağustos’u Unutmadı!

Ataşehir Belediyesi 17 Ağustos’u Unutmadı!

17 agustos bannerAtaşehir Belediyesi ve AKUT, doğal afetlere karşı birlikte mücadele ediyor. Ataşehir’de, 24 Eylül’den itibaren ücretsiz “Temel Afet Bilinci Eğitimleri” verilecek.

Geçen yıl doğal afetlere karşı mücadele etmek amacıyla AKUT’la işbirliğine giden Ataşehir Belediyesi’nin çalışmaları kısa sürede sonuç verdi: Türkiye’nin ilk özel afet eğitim enstitüsü Ataşehir’de kuruldu. Ataşehir Belediyesi Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü adıyla hizmet sunacak olan Enstitü, 24 Eylül’den itibaren ilçede doğal afetler konusunda ücretsiz eğitimler verecek.

Ataşehir’de afetle mücadele iki koldan yürütülecek: Ataşehir Belediyesi, geçen yıl ilçede Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’nün yanı sıra Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) gibi önemli bir merkezin kurulması için karar aldı. Bu karar doğrultusunda oluşturulan AKOM ekibi, faaliyetlerini uzun süre Ataşehir Belediyesi bünyesinde sürdürdü, öncelikli olarak Ataşehir’in makro ve yerel afet-acil durum planları hazırlandı. AKOM, Eylül’den itibaren Doğu Ataşehir’deki binasında hizmet vermeye başlayacak.

Ataşehir’de doğal afetlere karşı çok kapsamlı bir mücadele yürütülecek. Ataşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Ataşehir Belediyesi Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle, ilçedeki tüm okullarda ve kamu kurum ve kuruluşlarında da temel afet bilinci eğitimi verilecek ve ilçede profesyonel arama-kurtarma ekipleri oluşturulacak.

Afet Yönetimi ve Afete Hazırlık çalışmalarının en üst düzeyde yürütüleceği Ataşehir AKOM binası son teknolojiyle donatıldı. AKOM’un ilk çalışmalarından biri, GIS (Geographic Information System) tabanlı Ataşehir Afet Bilgi Sistemi (ABİS) oldu. Bu sistem www.atasehir.bel.tr üzerinden paylaşıldı. ABİS ile ilçeye ait afet planları ve jeoloji haritaları görüntülenebiliyor ve en kısa yol analizleri yapılabiliyor. GSM operatörleriyle yapılacak protokollerle kesintisiz iletişim için olası afette toplanma ve çadır kurulacak yerlerin haberleşme altyapıları güçlendirilecek, afet riskinin azaltılması için AR-GE faaliyetleri uygulanacak, deprem dışında da tüm acil durum hazırlık ve müdahale çalışmaları merkezde yürütülecek.

Ataşehir AKOM ile birlikte Ataşehir Belediyesi Akut Eğitim ve Araştırma Enstitüsü’nün “Temel Afet Bilinci Eğitimleri” 24 Eylül’den itibaren her salı ve perşembe saat 19:00’da Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda verilecek. Kayıtlar için Ataşehir Belediyesi’nin 570 50 00 nolu Çağrı Merkezi’ne ya da akom@atasehir.bel.tr adresine başvurabilirsiniz.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ