logo

Ataşehir Belediyesi Meclisi Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı

Ataşehir Belediyesi Meclisi Yeni Dönem Çalışmalarına Başladı

Ataşehir Belediyesi Meclisi yaz tatili sonrası başladığı 5’inc yılı Eylül Ayı çalışmalarını 04 ve 07 Eylül Pazartesi ve Perşembe günleri yapılan toplantılarla sürdürdü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Meclisi yaz tatili sonrası 3’üncü Seçim Dönemi, 5’inc yılı, Eylül Ayı gündemini görüşmek üzere 04 Eylül 2023 Pazartesi Saat 15:00’teki 1. Birleşiminde toplandı.  

Ataşehir Belediyesi Meclisi Eylül Ayı gündemini görüşmek üzere 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında Eylül Ayı toplantılarının 1. Birleşiminde toplandı.

Toplantıda gündem dışı söz alan parti sözcüleri İlhami yılmaz, Naim Yağcı, Oğuz Sarul ve Hakan Arıkaya tatil dönemi gündemi, özel günler ile ilgili görüş düşünce ve mesajlarını üyeler ile paylaştılar.

SİVAS KONGRESİNDE CUMHURİYETİN KURULMASINA ESAS KARARLAR ALINMIŞTIR

Muharrem ayının memleketimizde ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini dileğini dile getiren CHP Meclis Grupbaşkanvekili İlhami Yılmaz, 101 yıldönümü kutlanan 39 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayarak, “Türk milletinin azim ve iradesinin en büyük ifadesidir.” Dedi. 4 Eylül Sivas Kongresi ile ilgili Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının ulusun kurtuluşu ve ülkenin geleceği ile ilgili ciddi meselelere görüşüldüğünü kaydeden Yılmaz, “Sivas Kongresinde Cumhuriyetin kurulmasına esas temel kararlar alınmıştır. Bu ay başlayacak olan adli eğitim ve öğretim dönemini hayırlı olmasını dilerim. Avrupa voleybol şampiyon olan kadın milli takımı oyuncularını kutlarım.” Dedi. Yılmaz, 1 Eylül Barış gününü de kutladı.

17 AĞUSTOS DEPREMİ VE TEDBİRLER

17 Ağustos depremini hatırlatarak İstanbul ve Türkiye genelinde alınacak deprem tedbirleri, yapılacak hazırlıklar ve Deprem felaketi ile ilgili düşünceleri dile getirerek, afetlerde hayatını kaybeden yurttaşlara rahmet diledi. Yılmaz, 9 Eylül’de kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajını dile getirdi.

MECLİS ÇALIŞMALARI ATAŞEHİR İÇİN HAYIRLI OLSUN

2 ay aradan sonra toplanan meclisin çalışmalarının Ataşehir için hayırlı olmasını dileyen Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Naim Yağcı, bu arada yaşamına hayatını kaybedenlere rahmet yakınlarına başsağlığı diledi.

ŞAMPİYON SPORCULARI KUTLADI

Muharrem ayını kutlayan Yağcı, Avrupa şampiyonu olan kadın voleybol milli takımımızı kutladı. Çin’de oynanan Kung Fu şampiyonasında takım sporcuları kutlayarak, 2023 – 2024 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Yağcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Zabıta Haftası’nı da kutladı.

ULUĞ, SİVAS KONGRESİ’NİN KURTULUŞ MÜCADELESİNDEKİ ÖNEMİNİ HATIRLATTI

Sivas Kongresi ile ilgili gündem dışı söz alan önceki dönem Meclis 1.Başkanvekili, CHP’li üye Sevgi Uluğ, Sivas Kongresi’nin kurtuluş mücadelesi öncesi örgütlenmedeki önemini hatırlatan konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının manda iradesinin reddettiği ve kurtuluş mücadelesini başlattığı Sivas Kongresi’nin 101 yıl dönümünü kutladı.

Gündeme geçildi. Gündemdeki 5 maddeye ek 3 maddenin ilave edilmesi oylanarak kabul edildi. Yapılan oylamalarda gündemdeki maddelerin ilgili komisyonlara havalesi kabul edildi.

Gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 7 Eylül Perşembe günü Saat 15:00’de Meclis Salonunda toplanmak üzere oturum kapandı.

EYLÜL AYI 2. BİRLEŞİMİ 7 EYLÜL PERŞEMBE GÜNÜ YAPILDI

Ataşehir Belediyesi Meclisi Eylül Ayı toplantılarının 2. Birleşimi Meclis 1.Başkanvekili Kudret Arslan  başkanlığında toplandı. Komisyonlarda görüşülerek meclis’e gelen maddeleri görüşerek karara bağladı.

SELDE YAŞAMINI KAYBEDENLER VE TERÖR ŞEHİTLERİNE RAHMET DİLENDİ

İstanbul ve Kırklareli’de yaşanan sel felaketinde yaşamını kaybeden vatandaşlara ve terörle mücadelede şehit olan askerlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır dilekleri dile getirildi.

Ataşehir’deki yangından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri de aktarıldı.

Ataşehir Belediyesi Meclisi Eylül Ayı toplantılarının 2. Birleşiminde gündeme gelen 7 maddenin görüşmelerine başlandı. Gündemdeki 1. maddenin oylanmasında, görüşülmesi için aranan yeter sayısına ulaşılmadığı gerekçesi ile gündemde kalmasına karar verildi.

Görüşmelerde gündemdeki 2, 3, 5 ve 7. Maddeler oy birliği; 4. Ve 6. Maddeler oy çokluğuyla kabul edilerek karara bağlandı.

Toplantı Başkanı Kudret Arslan, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 02 Ekim 2023 Pazartesi günü Saat 15:00’te toplanmak üzere oturumu kapattı. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ