logo

Ataşehir Belediyesi’nde İstifa Rüzgarı

Ataşehir Belediyesi’nde İstifa Rüzgarı

Ataşehir Belediyesi’nde Belediye Başkan yardımcılarında peş peşe istifa ediyor. Ataşehir Belediyesi’nde biri emeklilik gerekçesiyle 4 Başkan yardımcısını istifa ettiği bilgisi geliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi’nde izne ayrılan Sadık Semih Kayhan’ın izin hakkının tamamlanması sonrasında emeklilik gerekçesi ile istifa edeceği beklenirken YSK kararı gereği 30 Kasım 2018 tarihi itibarı ile istifasını verdiği belirtiliyor. İstifa ile boşalan başkan yardımcılıklarının bir kaçına atama yapıla bileceği de gelen bilgiler arasında.

Bir başka Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arife Nimet Baylan Bazan’ın da Avcılar Belediye Başkan Aday Adaylığı nedeniyle istifa ettiği gelen bilgiler arasında.

Seçime girecek belediye başkan yardımcıları YSK (yüksek Seçim Kurulu) tarafından 19/11/2018 tarih ve 1052 sayılı kararı ile belirlenen 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin işleyen takvimine göre 30 Kasım 2018 tarihi itibarı ile istifalarını veriyorlar.Öte yandan meclis üyeliği görevi ile birlikte başkan yardımcılıkları görevini de yürüten Sadi Özata ve Abdullah Der de 30 Kasım 2018 tarihi itibarı ile istifalarını veridiler.

İstifalar ile ilgili www.itvhaber.com ‘a açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, istifaların YSK tarafından belirlenen 31 Mart 2019 yerel seçim mevzuatı gereği olduğunu, kaydederek, Kahramanmaraş ve Bursa’nın ilçelerinden durumunu soran aday adaylarına yönelik YSK’nın belediye başkan yardımcılarına yönelik kararı olduğunu, kararın şu anda meclis üyeliği görevini yürüten aday adaylık başvurusu yapanları kapsadığını, halen meclis üyesi olan aday adaylarını memur mevzuat kapsamında değerlendirdiğini kaydetti.

Yılmaz, YSK kararının Belediye Başkanlığı görevini yürüten aday adaylarını kapsamadığının altını çizdi.

İSTİFA GEREKÇELERİNİN YER ALDIĞI DİLEKÇE

Ataşehir Belediyesi’nde istifa, Sadık Semih Kayhan, Arife Nimet Baylan Bazan, Sadi Özata, Abdullah Der, İlhami Yılmaz, itvhaber,

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ