logo

Ataşehir Belediyesi’nden Avrupa Atık Azaltım Haftası’na Özel Etkinlikler

Ataşehir Belediyesi’nden Avrupa Atık Azaltım Haftası’na Özel Etkinlikler

Çevre ve insan sağlığına önem veren ve geliştirdiği projelerle Türkiye’de pek çok kuruma örnek olan Ataşehir Belediyesi atık azaltımına dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Çevre ve insan sağlığına önem veren ve bu konuda geliştirdiği projelerle Türkiye’de pek çok kuruma örnek olan Ataşehir Belediyesi, 19 – 27 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda atık azaltımına dikkat çekmek amacıyla bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Marmara Belediyeler Birliği’nin Türkiye Koordinatörü olduğu, Avrupa Atık Azaltım Haftası’nda düzenlenecek etkinlikler bu yıl  “Atığın Modası Geçti” teması ile gerçekleştirilecek.

Sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan ve Avrupa çapında başlatılan girişim çalışmalarına Ataşehir Belediyesi de bu yıl Devri Daim Enstitüsü ile düzenleyeceği etkinliklerle dikkat çekerek farkındalık oluşturulmasına destek olacak.

Takas Pazarı’ndan Atıksız Mutfak Atölyesi’ne, Ekoloji Temelli Drama Atölyesi’nden Çekirdek Kahve Çuvalından Çanta Yapımı Atölyesi ile Sürdürülebilirlik ve Döngüsel Ekonomi Söyleşisi’ne kadar birçok farklı ve bilgilendirici etkinlikler ilçenin farklı noktalarında 19 – 26 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Ataşehir Belediyesi tüm yurttaşları oluşturdukları atığı azaltması için harekete geçmeye davet ediyor.

AVRUPA ATIK AZALTIM HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

Takas Pazarı

Ataşehir Belediyesi, “Kiminin eskisi kiminin yenisi” diyerek yurttaşları, Takas Pazarı’na davet ediyor.

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Takas Pazarı’nda yurttaşlar kullanmadığı ürünlerini ihtiyacınız olan bir ürünle takas ederek bu döngüye katkı sağlayabilecekler. Takas etmek istedikleri en fazla 15 eşyasını Takas Pazarı’na getirerek, diğer kişilerin getirdikleri ürünlerle eşyalarını takas edebilecekler.

Getirilebilecek örnek eşyalar; kıyafet, ev aksesuarı, takı, kitap, tablo, bardak, biblo, tohum, bitki, elektronik, kutu oyunları, oyuncak vb.

Getirilemeyecek örnek eşyalar; yıpranmış, yırtık, kirli, hijyenik olmayan ürünler, iç giyim, tarak, makyaj malzemesi, kişisel bakım ürünleri vb.

Tarih: 19 Kasım 2022 Cumartesi

Saat: 13.00 – 16.00

Yer: Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Alanı

AVM’de Dönüşen Manken Var!

Atık Azaltım Haftasına Özel Söyleşi

Çekirdek Kahve Çuvalından Çanta Yapımı Atölyesi

Tarih: 23 Kasım 2022 Çarşamba

Saat: 16.00 – 19.00

Yer: Metropol  AVM – Zemin Kat

Atıksız Mutfak Atölyesi

Evinizde en çok atık çıkardığımız bölümlerden mutfağınızı plastiklerden arındırmak ve gıda israfının önüne geçmek mümkün mü? Mutfak gereçlerinin plastiksiz alternatifleri var mı? Doğa dostu mutfak nasıl olur? Sebze ve meyveleri nasıl saklamalı?

Tüm bunları ve daha fazlasının ele alınacağı Atıksız Mutfak Atölyesi’nde Nil Ormanlı Balpınar ile tüm bu sorulara cevap bulunacak.

Tarih: 25 Kasım 2022 Cuma

Saat: 11.00

Yer: Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Ekoloji Temelli  Drama Atölyesi

6-9 yaş aralığında çocuk katılımcılar için sürdürülebilirlik yaklaşımıyla, eko anksiyete yaratmadan hazırlanan Ekoloji Temelli Yaratıcı Drama Atölyesi’nde; çocuklar ekoloji, sürdürülebilirlik üzerine oyunlar oynayıp iklim krizine dair farkındalık kazanacaklar.

Tarih: 26 Kasım 2022 Cumartesi

Saat: 14.00-15.00

Yer: Düş Tepe Oyun Müzesi

Yaş Aralığı: 6-9 yaş

Kayıt Başvurusu: Düştepe Oyun Müzesi

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ