logo

Ataşehir Belediyesi’nden Toplu Sözleşeme Görüşmesi Açıklaması

Ataşehir Belediyesi’nden Toplu Sözleşeme Görüşmesi Açıklaması

Ataşehir Belediyesi DİSK Genel- İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında basın ve kamuoyuna bilgilendirme amacıyla bir açıklama yaptı.

Haziran 2020 tarihine kadar yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin çerçevesinin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve onun uygulanmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın duyurularının belirlediğinin hatırlatıldığı açıklamada, 3. görüşme gerçekleşecekken henüz uyuşmazlık söz konusu değilken grev kararının alındığı ifadelerine yer verildi.

KAMUOYUNUN DİKKATİNE;

Genel- İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri kapsamında basın ve kamuoyuna yapılan zorunlu bir açıklamadır.

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçi statüsünden, belediye şirket personeli statüsüne geçen çalışanlar, bu KHK gereği Haziran 2020 tarihine kadar önceki mali ve sosyal haklarıyla birlikte geçmişlerdir.

Haziran 2020 tarihine kadar yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin çerçevesini; 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve onun uygulanmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın duyuruları belirlemektedir.

Bu tarihten sonra ise 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde çalışacaklardır.

Genel- İş sendikası ile Ataşehir Belediyesi Personel Limited Şirketi arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri; 1 Temmuz 2019 tarihinde başlamış, 3 Temmuz 2019 tarihinde 2. görüşme yapılmıştır.

5 Temmuz 2019 Cuma günü saat 14.00’de 3. görüşme gerçekleşecekken ve bu aşamada herhangi bir uyuşmazlık söz konusu değilken; ilgili sendikanın mesai arkadaşlarımıza yaptığı “Sözleşmenin uyuşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle merkez bina önünde basın açıklaması yapılacağı” yönündeki duyuru ve görüşme saatinin hemen öncesinde alınan grev kararının basın yoluyla duyurulmasıyla ne amaçlandığı anlaşılamamıştır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ