logo

Ataşehir Güncel Deprem Toplanma Alanları Açıklandı

Ataşehir Güncel Deprem Toplanma Alanları Açıklandı

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “deprem toplanma alanı” yada “afet toplanma alanı” olarak nitelenen alanlarla ilgili güncel ve ayrıntılı bilgileri paylaştı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Afet sonrası güvenle toplanabilecek alanları tekrar hatırlatan paylaşım yapan Ataşehir Belediyesi, “Ataşehir’de Afet Toplanma Alanları”nın yerlerini ve kapasitelerini Ataşehirlilerin dikkatine sundu.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında, öne çıkan yüksek kapasitedeki “Ataşehir deprem toplanma alanı” yada “afet toplanma alanı” olarak nitelenen alanlarla ilgili ayrıntılı bilgiler yer aldı.

ATAŞEHİR’DE 152 DEPREM TOPLANMA ALANI

Sosyal medyada paylaşım yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, paylaşımında “Değerli komşularım, 1 milyon 139 bin 982 metrekare alana sahip 152 Deprem Toplanma Alanlarımıza aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Ataşehir KentPark’ta ise kesintisiz elektrikten duş alanlarına kadar temel ihtiyaçlar yer almakta.” İfadelerine yer verdi.

KAHRAMANMARAŞ İLE BAŞLAYAN DEPREM FIRTINASI GÜNDEME TAŞIDI

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremle başlayan Hatay’a kadar uzanan bölgede yaşanan deprem fırtınası ve yıkımın büyüklüğü olası İstanbul depremini gündeme getirdi. Uzmanlar tarafından sürekli güncellenen uyarıları olası İstanbul Depremini gündeme getirirken Ataşehir Belediyesi Ataşehir’deki “Deprem Toplanma Alanları”nı hatırlattı.

DEPREM VE BENZERİ DOĞAL AFET ANINDA KULLANILACAK ALANLAR

İstanbul İl Afet Müdürlüğü ile birlikte deprem ve benzeri doğal afet anında kullanılmak üzere toplanma alanı tespit edilen Ataşehir’de, toplanma alanlarının ulaşılabilir, geniş alana sahip olması ve etrafında çok fazla bina olmamasına dikkat edildiği kaydediliyor.

DEPREM / AFET TOPLANMA ALANLARI

Ataşehir’de kapasitesi, afet anında elektrik, su, duş ve WC gibi zorunlu ihtiyaçlara ulaşılabilecek,  niteliğe sahip olan alanlar;

  • Ataşehir Kent Parkı: 2 bin konaklama, 20 bin çadır kapasiteli
  • AKOM: 2 bin kişilik çadır alanı ile (Ataşehir Afet Koordinasyon Merkezi),
  • İçerenköy Carrefour alanı: 25 bin kişilik çadır alanı,
  • Mimar Sinan Parkı: 9 bin kişilik çadır Alanı
  • Erguvan Barış Parkı: 5 bin kişilik çadır alanı
  • İBB Deprem Parkı: 4 bin kişilik çadır alanı,
  • Kayışdağı 80. Yıl Parkı: 5 bin kişilik çadır alanı,
  • Örnek Mah Şehit Jandarma Er Fatih Çaybaşı Parkı:  5 bin kişilik çadır alanı,
  • Ferhatpaşa Necmettin Erbakan Parkı: 5 bin kişilik çadır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ