logo

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ‘Cumhuriyet Mecburiyettir’

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ‘Cumhuriyet Mecburiyettir’

28 Ekim günü Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri tebriklerin kabulü sonrası Ataşehir Bulvarı’nda yapılan resmi törenle tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çelenk Sunumu ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde tebriklerin kabulüyle başlayıp Ataşehir Bulvarı’nda gerçekleştirilen resmi tören ve geçitle sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96. Yılı kutlamaları resmi töreninde konuşan Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş; “Cumhuriyet Mecburiyettir. Bu durum 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” Denilerek; bizzat Gazi Mustafa Kemal tarafından ifade edilmiştir. Cumhuriyet, bir zaferdir. Milli mücadele başarısının tescilidir.” Dedi.

Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinlikleri kapsamında 29 Ekim sabahı Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli İkmal Albay metin Durmuş ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz tebrikleri Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde tebrikleri kabul ettiler.

Protokol üyeleri tebriklerin kabulünden sonra resmi törenin yapılacağı Ataşehir Bulvarı’ndaki tören alanına geçtiler.

Ataşehir Bulvarı’ndaki tören alanına gelen Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Metin Durmuş ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladılar.

Ataşehir Bulvarı’nda gerçekleştirilen resmi törene; Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli İkmal Albay Metin Durmuş, Ataşehir Belediye başkanı Battal İlgezdi ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Ekrem Köse ve Orhan Çerkez, birim müdürleri, gaziler, Ataşehir Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve Ataşehirliler katıldı.

Celal Yardımcı Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni Barış Sümen ve TEB Ataşehir Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Ebru Karan ikilisi sunumu ile gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96. Yılı kutlamaları resmi töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması iğle başladı.

CUMHURİYET MECBURİYETTİR

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI Resmi GeçitAtaşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ‘Cumhuriyet Mecburiyettir’ https://www.itvhaber.com/atasehir-kaymakami-ismail-hakki-ertas-cumhuriyet-mecburiyettir.html#.XbhIuHjEr9I.twitter#CumhuriyetMecburiyettir #AtatürkAnıtınaÇelenkSunumu #CumhuriyetBayramıKutlaması #TebrikKabulü #ResmiTören #ResmiGeçit #AtaşehirBulvarı #Kaymakam #İsmailHakkıErtaş #GarnizonKomutanı #KıdemliİkmalAlbayMetinDurmuş #AtaşehirBelediyeBaşkanı #Battalİlgezdi #itvhaber

Gepostet von Recep Kenan am Dienstag, 29. Oktober 2019

Ataşehir Bulvarı’nda gerçekleştirilen resmi törende konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Cumhuriyet’in mecburiyet olduğunu vurguladığı konuşmasında; “Cumhuriyet Mecburiyettir. Bu durum 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” Denilerek; bizzat Gazi Mustafa Kemal tarafından ifade edilmiştir. Millet olarak, bugün bunun haklı gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun içindir ki; Cumhuriyetimizin ilanının yıldönümleri olan Cumhuriyet Bayramlarını her yıl tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olabilmesi için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi tahlil etmeli, Milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek; birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz” ifadelerine yer verdi.

VAR OLABİLMENİN TEMEL KOŞULU BİRLİK VE BERABERLİK BİLİNCİ

 “Yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmenin, büyümenin, güçlü ve mutlu olabilmenin temel koşulu birlik ve beraberlik bilincine sahip olmaktır.” Diyerek konuşmasını sürdüren Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş, “Bu birlik en zor zamanlardaki dayandığımız güç olduğu gibi, bizi Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkaracaktır. Zira Milli mücadele de sağlanan birlik ruhuyla kazanılmıştır. Bugün de aynı ruhla mücadelemizi sürdürüyor ve bu uğurda şehitler vermeye devam ediyoruz.” Dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ VE GAZİLERİMİZİ MİNNET, ŞÜKRAN VE RAHMETLE ANIYORUM

Şehitlere rahmet dileyen Kaymakam Ertaş, konuşmasını, “Bu vesileyle vatan müdafaasının son perdesi olan Barış Pınarı Harekâtında görev alan Mehmetçiklerimizden şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Biliyoruz ki; ay yıldızlı bayrağımızın altında vakit tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.” İfadeleri ile tamamladı.

Kaymakamın konuşmasının ardından öğrencileri günün anlamına uygun şiirleri seslendirdiler.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ‘Cumhuriyet Mecburiyettir’ https://www.itvhaber.com/atasehir-kaymakami-ismail-hakki-ertas-cumhuriyet-mecburiyettir.html#.XbhIuHjEr9I.twitter

Gepostet von Recep Kenan am Dienstag, 29. Oktober 2019

Rotary Çok Programlı Lise öğrencileri ve mezunlarından oluşan Halk Oyunları ekipleri Ege ve Karadeniz yörelerine ait halk oyunları sergilediler.

Kros müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Kıdemli İkmal Albay metin Durmuş ve Ataşehir Belediye Başkan tarafından madalyaları ve Ataşehir Belediyesi’nin sponsoru olduğu ödülleri verildi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ‘Cumhuriyet Mecburiyettir’ https://www.itvhaber.com/atasehir-kaymakami-ismail-hakki-ertas-cumhuriyet-mecburiyettir.html#.XbhIuHjEr9I.twitter#CumhuriyetMecburiyettir #AtatürkAnıtınaÇelenkSunumu #CumhuriyetBayramıKutlaması #TebrikKabulü #ResmiTören #ResmiGeçit #AtaşehirBulvarı #Kaymakam #İsmailHakkıErtaş #GarnizonKomutanı #KıdemliİkmalAlbayMetinDurmuş #AtaşehirBelediyeBaşkanı #Battalİlgezdi #itvhaber

Gepostet von Recep Kenan am Dienstag, 29. Oktober 2019

Alanda bulunan okulların öğrenci grupları, beden öğretmenleri eşliğinde resmi geçit yaparak protokolü selamladılar. Resmi geçitin tamamlanmadı ile birlikte 29 ekim Cumhuriyet Bayramı 96.yılı kutlamaları resmi törenleri sona erdi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, ‘Cumhuriyet Mecburiyettir’ https://www.itvhaber.com/atasehir-kaymakami-ismail-hakki-ertas-cumhuriyet-mecburiyettir.html#.XbhIuHjEr9I.twitter#CumhuriyetMecburiyettir #AtatürkAnıtınaÇelenkSunumu #CumhuriyetBayramıKutlaması #TebrikKabulü #ResmiTören #ResmiGeçit #AtaşehirBulvarı #Kaymakam #İsmailHakkıErtaş #GarnizonKomutanı #KıdemliİkmalAlbayMetinDurmuş #AtaşehirBelediyeBaşkanı #Battalİlgezdi #itvhaber

Gepostet von Recep Kenan am Dienstag, 29. Oktober 2019

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ