logo

Ataşehir Meclisi Eylül Ayı Çalışmalarını Tamamladı

Ataşehir Meclisi Eylül Ayı Çalışmalarını Tamamladı

Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında 7 Eylül Pazartesi günü başlayan,  Perşembe günü gerçekleştirilen ikinci ve son oturumla Eylül ayı çalışmalarını tamamladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki maddeleri görüştü.  Meclis gündem dışı tartışmalar sahne oldu.

Ataşehir Belediye Meclisi yapılan yoklamanın ardından gündem dışı konuşmalara geçilen Eylül ayı ikinci oturumunda  AK Partili Meclis Üyesi Bayram Varol, gündem dışı söz alarak, Ataşehir’deki depreme dayanıklı olmayan yapı stokunu gündeme taşıyarak, seçimlerde verilen “imar problemlerinin çözüleceği” sözlerinin yerine getirilmediğini söyledi.

25 YIL İÇERİSİNDE ATAŞEHİR’E NE KAZANDIRDILAR?

Gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Sadık Semih Kayhan, Ataşehir’in 10 yıllık geçmişi olduğunu, İstanbul’un yönetiminin 25 yıldır Ak Partililerin yönetiminde olduğunu kaydederek, “25 yıl bu kenti yönettiler. Bu 25 yıl içerisinde Ataşehir’e kazandırdıkları bir tane eserden bahsedebilirler mi? Ataşehir ‘in planları çözülmemişse, NİP yetkisi büyükşehirde olduğuna göre arkadaşlarımızın hiç mi suçu yok.” Dedi.

BÜYÜKŞEHİR YÖNETİMİ YENİ ÇAMLICA İÇİN İLE MUTABAKATA VARDIK

“Yeni Çamlıca bölgesindeki üç mahallenin mülkiyet sorunlarının sadece 2981’le çözüleceğini 10 yıl Büyükşehir’e anlatamadım.”  Diye konuşan Sadık Semih Kayhan,  sözlerini, “Büyükşehir yönetimi ile görüşmelerimizde şu an mutabakata vardık. Oranın mülkiyet sorununu çözmek için çalışmalarımız devam ediyor. Birkaç ay içinde oradaki arkadaşlarımız tapularına kavuşacaklar. Bunu Ak Partili meclis üyelerine anlattım.”  İfadeleri ile sürdürdü.

ATAŞEHİR’DEKİ SPOR ALANI OTOGAR OLDU

TEM yolunun Çamlıca Gişelerinin bulunduğu bölgede 52 dönüm planda da spor alanı olarak işlenen  futbol, voleybol ve basketbol sahaları, yüzme havuzu, Jimnastik salonları olmak üzere hepsinin içinde olduğu çok ciddi bir proje hazırladıklarını hatırlatan Sadık Semih Kayhan, Ataşehir’deki bu alanın dönemim İBB yönetimi tarafından spor alanından çıkarıldığını ve plan otogar olarak işlendiğini bu nedenle projenin uygulanamadığını ifade etti.

PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇALIŞMA VE DENETİMLERE ARAÇ VE PERSONEL DESTEĞİ VERDİK

Kayhan, pandemi döneminde Ataşehir Belediyesi olarak, İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereğince Kaymakamlık tarafından yapılan çalışmalara ve denetimlere araç ve personel desteği verdiklerini söyledi.

Ataşehir Belediyesi’nin çalışmalarına yönelik eleştirilerini aktaran AK Parti Meclis Grup Başkanvekili M. Naim Yağcı İlçe Başkanlığı döneminde Ataşehir planlarının çıkması için çok mücadele verdiğini hatırtlattı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin toplantılara katılmamasını eleştiren Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu, gündem dışı  konuşmasında, “bilmediğimiz bir rahatsızlığı mı var?” sorusunu yöneltti.

Ak Partili üye Haluk Sadıkoğlu’nun Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili sorusunu yanıtlayan CHP’li Meclis üyesi ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, “Başkanımızın sağlık durumunun gayet iyi, 2023 için proje çalışmalarını yapıyor.” dedi.

SAĞ TARAFINDA GÖKDELENLER, SOL TARAFINDA GECEKONDULAR

Ataşehir’deki modern yapıların bulunduğu alanın hemen yakınında 25 yıldır imar bekleyen mahallelerin varlığına dikkat çeken İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul; “sağ tarafı bakınca hükümetimizin TOKİ vasıtasıyla Ataşehir’e yaptığı çok katlı binalar görüyoruz. Sol tarafımıza bakınca imarı 25 senedir çıkmamış, seçime 5 gün on gün kalınca imarı çıkarılan Barbaros mahallesi. Ortasından bir yol geçiyor. Sağ tarafında gökdelenler, sol tarafında gecekondular. Onun E-5 tarafına bakıyoruz. Bir AVM var. İmar yoksa o bina nasıl yapıldı. Dere yatağına Büyükşehir’in marifetiyle yapılmış bir gökdelen Dumankaya var. Seçim öncesi Göztepe Köprüsü’nden bahsediliyor. Orada dere yatağı değiştiriliyor. Ne için bir hastane için. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne AK Parti döneminde yapılmış binaların ücretsiz yine AK Partili belediyelere tahsisi ile ilgili.” Şeklinde konuştu. 

Gündem dışı konuşmaların tamamlanmasını isteyen Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, oturumda gündem maddelerinin görüşülmesine başlattı. Gündemdeki 7 raporun görüşülmesine geçildi.

 2. Madde bulunan İller Bankası kredisi ile 4. Madde de bulunan Emekevler’deki dairelerin kiralanmasını içeren iki madde ile ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı ve Fatih Kayacı grupları adına eleştirilerini dile getirdiler.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan’ın eleştirilere cevap vermesi sonrasında yapılan oylamada 1-2 ve 4’üncü maddeler AK Parti Grubunun ve MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’nın ret oyuna karşılık, oyçokluğuyla; 3, 5, 6 ve 7’inci maddeler oybirliğiyle kabul edildi.

Oturumu yöneten Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ile ve 05.10.2020 Pazartesi günü saat 14.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı. 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ