logo

ATAŞEHİR YETİMLERİNİN BAYRAMLIKLARI ATAYED’DEN

ATAŞEHİR YETİMLERİNİN BAYRAMLIKLARI ATAYED’DEN

atayed_bayramAtaşehir’de yaşayan 1516 yetim ve öksüz çocuğu çatısı altında toplayan ATAYED,  gönüllülerden gelen bayramlıklarla giydirdiği yetimlerin ailelerine kurban eti dağıtacak..

Recep Kenan/itvahaber.com

2015 yılı başında Ataşehir’dek yaşayan yetim ve öksüz çocuklara yardım için kurulan ve “Tut elinden, Yetim Kalmasın sloganıyla çalışmalara başlayan Huseyin Bayır başkanlığındaki Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED)’i Kurban Bayramında çocuklara bayramlık giysi ve ailelere kurban eti ulaştırarak yetim ve öksüzlüklerini hissettirmemeyi amaçlıyor.

IMG_0052

2015yılında çocuklarla gerçekleştirdikleri gezi, iftar ve kahvaltı programlarının yanı sıra, Çanakkale, Bursa ve İstanbul içi gezileri ve eğitim desteği olarak çeşitli okullara kayıtların yapılması ile burs sağlanması gibi faaliyetlerinin olduğunu vurgulayan Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayır, giydirdikleri 1516 çocuğa ilave Kurban Bayramı öncesi çok sayıda çocuğa gönüllüleri tarafından sağlanan yeni giysilerden oluşan bayramlıkları verdiklerini kaydetti.

IMG_0039

ÇOCUKLARA BAYRAMLIK, AİLELERE KURBAN ETİ

ATAYED Başkanı Bayır, Bayramlıklar ile Kurban Bayramı öncesi sevindirdikleri çocukların ailelerine ise Kurban Bayramının 1. günü gerçekleştirecekleri “Her eve kurban” projeleri sayesine kurban eti ulaştıracaklarını kaydetti.

Kendi çocukları ile ilgilenmeyen anne babaların bulunduğunu hatırlatan Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Bayır, Yönetim Kurulundaki arkadaşları ve gönüllülerle yaptıkları çalışma ile çevrelerinden övgüler aldıklarını, bu başarının da kendilerini daha çok ve istekli çalışmaya sevk ettiğini söyledi.

IMG_0055

ATAYD’DEN KISA SÜREDE YETİMLERE KAPSAMLI DESTEK

ATAYED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayır, 2015 yılı başında çalışmalarına başlayan ATAYD’in kısa sürede; 20 kahvaltı, 6 iftar, 80 çocukla hayvanat bahçesi gezisi, 50 çocukla Çanakkale gezisi, 30 çocukla Bursa müzeleri gezisi, 1435 çocukla Ramazan Bayramı gezisi, 348 adet ramazan erzak paketi dağıtımı, 20 aileye konserve et dağıtımı, 32 öğrencinin Umut Lisesi’ne kaydı, 47 üniversite öğrencisine burs ile lise diploması olmayan 5 çocuğun Akşam lisesi eğitimi ve 1 çocuğun da Hatem Özel Okuluna kaydını sağladığını söyledi.

PROGRAM YIL SONUNA KADAR SÜRECEK

Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED)’nin yıl sonuna kadar; İzmir Uzay müzesi, Kapadokya, Edirne, Eskişehir, 2, kez Bursa ve Çanakkale ile Ankara gezileri, piknik ve yararına gece düzenlenmesi planlanıyor.

“HAYIRSEVERLERE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ”

Ataşehir Yetimleri Koruma Derneği (ATAYED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bayır, yönetim kurulu üyesi arkadaşları ve gönüllüler adına; derneğin faaliyetlerinde yardımını esirgemeyen Ataşehir Kaymakamı Zafert Karamehmetoğlu’na, eğitim sorunları ile yakından ilglenen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’a ve yine kendilerini çeşitli yöntemlerle destekleyen kişi, kurum ve vakıf yapısındaki hayırseverlere şükran borçlu olduklarını belirtip saygılarını sundu.

IMG_0037IMG_0041IMG_0058-

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ