logo

Ataşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Ataşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliklerle Kutlandı

Ataşehir’de 24 Kasım Öğretmenler Günü Ataşehir Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Atatürk Anıtına çelenk sunma programı ile çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında ilk program Ataşehir Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile gerçekleştirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programında konuşan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday “Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi; Yeni nesilleri ve istikbali inşa edecek olan siz öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum.” dedi.

Atatürk Anıtına çelenk sunma törenine Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve ilçe yöneticileri, belediye birim müdürleri, daire amirler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit öğretmenler ve hayatını kaybeden eğitim ordusu üyeleri için Esatpaşa Merkez Cami’nde mevlid programı gerçekleştirildi.

Ataşehir’de 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları için Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Rotary Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Şehit Akın Sertçelik İHL Konferans Salonu’nda düzenlenen programla devam edildi.

Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı  Öğretmenler Günü kutlanma programı, Saygı Duruşu sonrası Funda Güleryüz yönetimindeki Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Korosu Rotary Anadolu Lisesi tarafından İstiklal Marşı seslendirilerek hazırlanan kutlama programı sinevizyon gösterisi ile devam etti.

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve Ataşehir protokolü tarafından günün anlam ve önemine işaret edilen konuşmalar gerçekleştirildi. Emekli öğretmenlere belgeleri verildi.

BU KUTSAL MESLEĞİN NE KADAR ETKİLİ VE ÖNEMLİ OLDUĞUNUN FARKINDAYIM

Başöğretmen Atatürk’ü, ebediyete göç eden öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla andığını vurgulayarak 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması kapsamında emekli öğretmenlere hizmet belgesini verişi sırasındaki konuşmasında, kendisinin de öğretmen çocuğu olduğunun altını çizerek, “Ben bir öğretmen çocuğuyum, öğretmen eşiyim, öğretmen kardeşiyim.  Bu kutsal mesleğin ne kadar etkili ve önemli olduğunun farkındayım. Bir milleti yönlendiren en önemli unsur eğitim ve öğretimdir.  Onu da şekillendiren sizlersiniz. Gelecek nesilleri çok iyi yetiştireceğinize inanıyorum.” İfadeleri sonrası  tüm öğretmenlerin “Öğretmenler Günü”nü kutladı.

ÖĞRETMENLİK ÖLENE KADAR GÖNLÜMÜZDE TAŞIDIĞIMIZ BİR MESLEK

Öğretmenlik diğer mesleklerde olduğu gibi masa başında ya da iş yerinde yapılacak iş olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday, öğretmenlerin öğrenci yetiştirmede velilerden destek görmesi gerektiğinin altını çizerek, “Çocuklarımızı evde mesai sonrasında, emekli olduktan sonra, belki ölene kadar gönlümüzde taşıdığımız bir meslek. Bu boyutuyla baktığımızda telafisi mümkün olmayan, bir ürün ortaya çıkarılan bir meslek.  Öğretmenlik bir çocuğun yetişmesinde tek başına başarılı olabilmesi mümkün olmayan bir meslek.” Dedi.

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Korosu sahne alarak şarkılar seslendi. Öğretmenler arası mesleki anı yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödülleri verildi.

Ataşehir Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi gösterileri ile devam eden program aday öğretmenlerin yemin ederek meslekte asil öğretmenliğe adım atması ile sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ