logo

Ataşehir’de 90. Yılında Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Ataşehir’de 90. Yılında Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Cumhuriyetin 90. yılı Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, resmigeçit ile törenler, fener alayı ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Nilüfer konseri ile kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve 29 Ekim sabahı tebriklerin sunulması ile başlayan Cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları Resmigeçit ve törenler coşkulu ve kalabalık bir katılımla gerçekleşen fener alayının son bulduğu Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen Nilüfer konseri ile sona erdi.

Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamaları kapsamında Saat 10.30’da Doğu Ataşehir Bulvarı’nda Resmigeçit ve Cumhuriyet Bayramı kutlama törenleri gerçekleştirildi. Ataşehir’de Milli Eğitim’e bağlı okulların yer aldığı Resmigeçit Töreni’ne İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Kıdemli İkmal Albay Naci Gültekin ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi katıldı.

Ataşehir’de gerçekleştirilen Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamalarına İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Kıdemli İkmal Albay Naci Gültekin ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yanısıra; Ataşehir İlçe emniyet Müdürü Timuçin Başar, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Belediye başkan yardımcıları, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Milli Eğitim’e bağlı okul müdürleri ve çok sayıda Ataşehirli katıldı.

“Cumhuriyetimizin 90, yılı hepimize kutlu olsun.”sözleriyle konuşmasına başlayan İstanbul Vali Yardımcısı Günay Özdemir, Cumhuriyeti; Atatürk’ün önderliğinde verilen mücadele sonunda hep birlikte kurulan ortak değer olduğunun altını çizerek; Türk Milleti’nin; vatanını seven, egemenliğine sahip çıkan bağımsız yaşamayı benimseyen demokratik anlayışa sahip çıkan bir millet olduğunu ifade etti.

“90. yılında Cumhuriyetimiz önemli mesafeler aldı. Demokratik cumhuriyet konusunda gün geçtikçe daha da olgunlaştı. Demokratik anlayışımız daha da güçlendi. Cumhuriyetimiz bu 90 yıl içerisinde daha da köklendi.”sözleri ile Cumhuriyetin gelişip güçlendiğine dikkat çeken Vali Yardımcısı Günay Özdemir, halkımızın her gün daha fazla cumhuriyetine sahip çıkma bilinci ile hareket ettiğinin altını çizdiği konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Herkes cumhuriyetle beraber; daha özgür, daha eşit ve daha fazla haklara sahip olmuştur. Onun için gençlerimiz başta olmak üzere; tüm halkımızın bu haklara sahip çıkması önem kazanmaktadır. Sevgili gençler; sizler, cumhuriyete sahip çıktıkça daha sağlam temellere sahip olacaktır. Ülkemiz, gelişmişlik sıralamasında daha üst seviyelere taşınması; demokrasi, ekonomi, bilim, teknoloji ve çevre alanındaki dünyanın gelişmiş ülkeleri standardına çıkarma sorumluluğu ve görevimizin bilincindeyiz. Birlik beraberlik içerisinde bu amacımızı gerçekleştirebiliriz. Çünkü şimdiye kadar cumhuriyetimizin kazanımları ve başarıları bize bu gücü vermektedir. Cumhuriyet Özgürlüktür, bilimdir. Cumhuriyet toplumdaki farklılıklara, inanç ve değer yargılarına saygı duymaktır. Cumhuriyet toplumun; din, dil, ırk, mezhep, inanç ve cinsiyet farkı gözetmeksizin herkese saygı duymaktır. Cumhuriyet kimsizlerin kimsesi olmaktır.”

Ataşehir Bulvarında gerçekleştirilen kutlamalarda öğrenciler, günün anlamına uygun şiirler okudu ve Ataşehir’de bulunan Milli Eğitim’e bağlı okulların folklor ekipleri tarafından yurdumuzun çeşitli yörelerine ait halk oyunlarından örnekler sergilediler.

Ataşehir Özgürlük parkında başlayan Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren 30 binin üzerinde Ataşehirli ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi eşi Gamze Akkuş İlgezdi ile kızları Turnam’ın katıldığı coşkulu Fener Alayı yürüyüşü gerçekleşti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ