logo

ATAŞEHİR’DE ATAŞEHİRLİLERLE “ŞİİR” GİBİ 4 GÜN!

ATAŞEHİR’DE ATAŞEHİRLİLERLE “ŞİİR” GİBİ 4 GÜN!

Ataşehir Belediyesi’nin ilkini geçen yıl gerçekleştirdiği Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Festivali, ikincisi 5-8 Mayıs’ta Ataşehirlilere şiir gibi dört gün yaşatacak.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün, usta Şair Nâzım Hikmet’i anma ve anlama amacıyla hazırladığı “Uluslararası Ataşehir Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nin” ikincisi 5-8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye’den çok sayıda şairin yanı sıra, seçkin Latin şairlerin de katılımıyla düzenlenecek “Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nde” Ataşehirliler hem şairlerle tanışma fırsatı hem de şiirleri şairlerinin sesinden dinleme olanağı bulacak.

Programda söyleşi ve imza günleri, paneller ve şiir dinletileri düzenlenecek,  usta şairler, eserlerini Ataşehirlilerin beğenisine sunacak.

Şiir günlerinin açılış töreni 5 Mayıs Cuma günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, yazar ve oyuncu Pelin Batu’nun sunuculuğunda gerçekleştirilecek. Hüsnü Arkan konseriyle devam edecek programda, bu yılki “Şiir Günleri’nin” onur konuğu yazar ve şair Özdemir İnce de şiirler okuyacak.

6 Mayıs Cumartesi günü ise Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde Latin şairler Gabriel Jaime Franko Uribe, Annabell Manjarres Freyle, Julio Pavettini ve Annabel Vilmar “Barışı ve Nâzım Hikmet’i” anlatacak. Özdemir İnce ve tüm şairlerin şiirler okuyacağı etkinlik, “Nâzım’a Şiirler Nâzım’a Şarkılar” dinletisiyle sürecek. Dinletide, Nâzım Hikmet şiirlerinden ve onun şiirlerine bestelenmiş müziklerden eserler seslendirilecek. Şiir, müzik ve şarkının iç içe sunulduğu bu dinletide ozanın şiir ve destanlarından oluşturulan bir seçki sunulacak.

7 Mayıs Pazar günü, aralarında konukların da bulunduğu 20 şair Ataşehir’in Uphill Court, Eston Çamlıevler, Evren Sitesi, Mozaik Çarşı ve Kent Plus 3352 Ada’da Ataşehirlilerle hem kahvaltı edecek, hem de şiir üzerine söyleşi yapacak. Sitelerdeki şiir sohbetlerine Müesser Yeniay, Betül Dündar, Tuğrul Keskin, Hilal Aytekin, Mahmut Temizyürek, Mustafa Köz, Didem Gülçiner, Seyithan Kömürcü, Şeref Bilsel, Sevda Alkoç, Ömer Erdem, Gülce Başer, Metin Cengiz, Muzaffer Özdemir, Onur Caymaz, Sibel Kır, Adnan Özer, Eren Aysan, Küçük İskender, Haydar Ergülen ve Pelin Özer katılacak.

Aynı gün saat 15.00’da Neşet Ertaş Kültür Evi’nde düzenlenecek Özdemir İnce şiir paneline Metin Cengiz, Didem Gülçin Erdem, Haydar Ergülen ve Tuğrul Keskin katılacak. Sonrasında ise Muzaffer Özdemir ezgileriyle şiir günlerine eşlik edecek.

8 Mayıs Pazartesi günü Neşet Ertaş Kültür Evi’nde saat 20.00’da başlayacak etkinlikte ise, Nâzım Hikmet’i gören son gazetecilerden Hıfzı Topuz’un yanı sıra yazarlar Turgay Fişekçi, Aslan Kavlak ve Alâettin Bahçekapılı’nın katılımıyla “Ne güzel şey anlamak /anlatmak seni” paneliyle şiir günleri sona erecek.

“2.Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Günleri” programı:

5 Mayıs Cuma / Mustafa Saffet Kültür Merkezi

Açılış Töreni

Saat: 20.00

Şiir Okuma: Özdemir İnce

Konser: Hüsnü Arkan

6 Mayıs Cumartesi / Cemal Süreya Etkinlik Merkezi

Şiir Paneli: Şairler barışı ve Nazım Hikmet’i anlatıyor

Saat: 15.00

Katılımcı Şairler: Gabriel Jaime Franko Uribe, Annabell Manjarres Freyle, Julio Pavettini, Annabel Vilmar

Şairlerin Şiir Okuması

Saat: 16.30

Katılımcı Şairler: Betül Dünder, Tuğrul Keskin, Hilal Aytekin, Mahmut Temizyürek, Mustafa Köz, Didem Gülçin Erdem, Seyyidhan Kömürcü, Şeref Bilsel, Sevda Alkoç, Ömer Erdem, Gülce Başer, Metin Cengiz, Muzaffer Özdemir, Mesut Şenol, Sibel Kır, Adnan Özer, Eren Aysan, Küçük İskender, Haydar Ergülen, Riitta Cankoçak, Pelin Özer, Hüsnü Arkan

Özdemir İnce şiir okuma ve imza

Saat: 19.00

Dinleti: Nazım’dan Şiirler Nazım’a Şarkılar

Saat: 20.00

7 Mayıs Pazar – Şairler Site Sakinleri İle Buluşuyor

Saat: 11.00

Yerler: Uphill Court, Eston Çamlıevler Sitesi,

Evren Sitesi, Doğu Ataşehir Mozaik Çarşı – Tiyatro Salonu, Kent Plus 3352 Ada

7 Mayıs Pazar –  Neşet Ertaş Kültür Evi

Özdemir İnce Şiir Paneli

Saat: 15.00

Panelistler: Metin Cengiz, Didem Gülçin Erdem, Haydar Ergülen, Tuğrul Keskin

Dinleti: Muzaffer Özdemir

Saat:17.00

8 Mayıs Pazartesi – Neşet Ertaş Kültür Evi

Panel: “Ne güzel şey anlamak /anlatmak seni”

Saat: 20.00

Panelistler: Hıfzı Topuz, Turgay Fişekçi, Aslan Kavlak, Alâettin Bahçekapılı

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ