logo

ATAŞEHİR’DE ATATÜRK TEMALI EROL EVGİN KONSERİ

ATAŞEHİR’DE ATATÜRK TEMALI EROL EVGİN KONSERİ

erol_evgin (0)Ataşehir’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 77. Yıldönümü anma etkinlikleri kapsamında Erol Evgin “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” konser verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. Yıldönümünde, anma konseri düzenledi.

erol_evgin (53)

EROL EVGİN

Ünlü Sanatçı Erol Evgin’in Adını Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Üç Şehitler Destanı”ndan alan “Mustafa Kemal’i Gördüm Düşümde” isimli Atatürk temalı konseri Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde gerçekleşti.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Gül Coşkun ve Hüseyin Hışman, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ile vatandaşların izlediği konserinde usta sanatçı Erol Evgin, özel orkestrası eşliğinde Atatürk’ün sevdiği ya da Atatürk konulu şarkılar, türküler ve şiirler seslendirdi.

erol_evgin (18)

Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarından başlayarak, Mustafa Kemal ve Kurtuluş Savaşı’ndan günümüze uzanan bir zaman perspektifi içinde; türküleri, şarkıları ve anekdotları, barkovizyon desteğiyle sunan Erol Evgin, 2 saate yakın sahne aldığı konserinde şarkılarını konuklarıyla birlikte seslendirdi.

“Efendiler; hepiniz milletvekili olabilirsiniz; bakan olabilirsiniz; dahası, Cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Ama sanatçı olamazsınız” sözlerini hatırlatan Erol Evgin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya verdiği değerin altını çizdi.

erol_evgin (14)

Atatürk döneminde sanat yapmak istediğini söyleyen Evgin, dönemin tanıklarının yaşayanlardan aktardığı anekdot ve basında yer alan haberler ile dünya liderlerinin Atatürk için dile getirdikleri duygularının yer aldığı notları aktardı.

10. Yıl Marşının salonun tamamının coşkulu katılımı ile seslendirilmesi ile sonra eren konser sonrası usta sanatçı Erol Evgin’e çiçek vererek teşekkür eden İlgezdi; yöneticilerin konseri izlemeleri gerektiğini dile getrdi.

erol_evgin (44)erol_evgin (60)erol_evgin (66)erol_evgin (127)

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ