logo

Ataşehir’de Caferiler ‘AŞURA MATEMİ’nde Şehitlerini Andı

Ataşehir’de Caferiler ‘AŞURA MATEMİ’nde Şehitlerini Andı

asura_imam_huseyin_caferiCaferiler Ataşehir’de, Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1375. Yıldönümünde Aşura matemi ile şehitlerine yas tutup, ağıtlar ve gözyaşları ile andı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İmam Hüseyin’in, Kerbela’da şehit edilmesinin 1375. yıldönümünde Ataşehir’de Kayışdağı İmam Hüseyin Camii önünde Caferi mezhebine mensup vatandaşların katıldığı matem töreni düzenledi.

Hz. Muhammed’in torunları İmam Hüseyin ve Hasan ile beraberindeki 70 Müslümanın, Kerbela’da şehit edilişlerinin 1375′inci yıl dönümünde Ataşehir Kayışdağı İmam Hüseyin Camii önünde düzenlenen “Aşura Matem Merasimi”ne Ataşehir CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak,, Ataşehir Belediye meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Oğuz Sarul, Ataşhir Belediye Meclis üyeleri, Belediye birim müdürleri, CHP ve MHP Ataşehir ilçe yöneticileri, STK ve dernek temsilcileri ile Caferi mezhebine mensup vatandaşlar katıldı.

Aşura Matemi’nde Kayışdağı İmam Hüseyin Camii önünde toplanan siyahlar giymiş gençler kadın ve erkeklerden oluşan Caferiler, mersiyeler eşliğinde ”Lebbeyk ya Hüseyin” diye seslenerek gözyaşlarıyla sinelerini döverek yas tuttular.

Caferiler, hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü olarak kabul edilen Aşura Günü’nde, Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1375. Yıldönümünde Aşura matemi ile şehitlerine yas tutup ağıtlar ve gözyaşları ile andı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ