logo

Ataşehir’de Eczanelere Bırakılan Atık İlaçlar Toplanıyor

Ataşehir’de Eczanelere Bırakılan Atık İlaçlar Toplanıyor

Çevre duyarlılığın artarak devam etmesi, yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya hedfleyen Ataşehir Belediyesi  “Sıfır Atık Projesi” ile “Atık İlaçları” topluyor.

Atık İlaçlarınızı Artık Eczanelere Bırakabilirsiniz

Çevre konusunda toplumsal duyarlılığın artarak devam etmesi, gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakılması amacıyla, Ataşehir Belediyesi yeni projeler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Çevreye, doğaya ve toplum sağlığına zarar veren tarihi geçmiş ilaçların ayrıştırılması ve diğer atıklardan ayrı bir şekilde toplanıp, doğru şekilde bertaraf edilebilmesi için Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık ilaçların toplanması için yeni bir çalışma başlattı.

Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi sürecinde doğanın ve çevrenin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bu kapsamda Ataşehir’de başlayan bu proje sayesinde atıklar doğaya karışmayarak hem doğa ve çevre korunacak hem de temiz bir gelecek için mücadele edilecek.

Proje kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından,  işbirliği yapılan eczanelere atık ilaç toplama kutuları dağıtılmaya başlandı. Böylece vatandaşlar işbirliği yapılan eczanelere, evlerinde bulunan kullanmadıkları ve tarihi geçmiş atık ilaçlarını bırakabilecek.

Aynı zamanda vatandaşlar belediyeye ait sağlık merkezlerine yerleştirilen atık ilaç kutularına da ilaçlarını atabilecekler.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri iki haftada bir, eczaneleri dolaşarak toplanan atık ilaçları alacak. Atık ilaçlar Ataşehir Belediyesi’ne ait geçici atık depolama alanında bekletilerek bertaraf işlemine gönderilmesi sağlanacak.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Çiğdem Kara, proje hakkında şunları söyledi:

“Sıfır Atık Projesi kapsamında Ataşehir Belediyesi olarak; atık ilaçların çöpe atılması ya da lavabolara dökülmesini engellemek için kontrollü bir şekilde atık ilaçların toplaması için çalışmaları başlatıyoruz. Atık ilaçların bilinçsizce atılması, lavabolara dökülmesi çevre ve insan sağlığını doğrudan etkilediğini biliniyoruz. Tuvaletlere dökülen ilaçlar da şehir kanalizasyon sistemine ve dolayısıyla arıtma tesislerinden bir yolla toprağa, yeraltı sularına ve denize karıştığı için zarar veriyor. Atık ilaçlar çevre ve tüm canlılar için ciddi bir tehlikedir. O yüzden doğru bir şekilde toplanması ve bertaraf edilmesi gerekiyor. Biz Ataşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu alarak, eczanelerimizin ve vatandaşlarımızın destekleriyle örnek bir çalışma gerçekleştireceğiz.”

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ

Kağıt, cam, plastikten sonra atık ilaçlar da artık çöpe atılmayacak!Evde son kullanma tarihi geçmiş ilaçlarınızı Ataşehirimizdeki eczanelere yerleştirdiğimiz “Atık İlaç Toplama Kutusu”na bırakabilirsiniz.Halk TV Ataşehir’de İlaçlar Artık Evde Birikmeyecek

Battal İlgezdi paylaştı: 27 Temmuz 2020 Pazartesi

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ