logo

Ataşehir’de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın Tanınması Etkinliği

Ataşehir’de Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nın Tanınması Etkinliği

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, “5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması” yıldönümünde etkinlik düzenlendi.

5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması” yıldönümü Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) Türk kadınına “Seçme ve Seçilme Hakkı” tanınmasının 88. yılı ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle düzenlenen programa; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Belediye Meclis Üyesi Sevgi Uluğ, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şübe Başkanı Mimar Esin Köymen, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Bahar Ünlüer Öztürk ile Ataevlerinde hizmet alan kadınlar,  STK temsilcileri ve çok sayıda Ataşehirli yurttaşlar katıldı.

 “KADINLARA 88 YIL ÖNCE BUGÜN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLDİ”

“5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması” yıldönümü kapsamında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınlarına vermiş olduğu haklara dair farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan yardımcısı Orhan Çerkez, Belediye Başkanım Battal İlgezdi’nin selamını ileterek, “Bugün 5 Aralık. Ülkemizin kurucusu Mustafa kemal Atatürk kadınlara, bundan 88 yıl önce bugün seçme ve seçilme hakkı verişinin yıl dönümü. 88 yıl önce yanan ışığın izinde, her alanda kadınların yanındayız, her şart altında Türk kadının hak ve hukunu savunmaya devam edeceğiz. Uzun süre geçmesine rağmen maalesef ülkemizde halen kadınlarımız yeteri kadar idari kadrolarda yer alamadı, seçilemedi. Bunun için neler yapmalıyız diye bir etkinlik düzenledik. Umarım bu etkinlikte başarılı sonuçlar alırız. Kadınlar çok önemli.  Kadınlar eğer toplumda hak ettikleri yere geldikleri takdirde aile ve çocukların gelişmesi açısından ülkeye önemli katkı sunar. Halen okullarda ve işyerlerinde bunu açık bir şekilde görmekteyiz.” Dedi.

KADIN ELİNİN DEĞMEDİĞİ, KADININ OLMADIĞI TOPLUM GELİŞEMEZ

Mustafa kemal Atatürk tarafından 1934 yılında kadınlara kazandırılan seçme ve seçilme hakkında arzu edilen mesafelerin alınamadığına işaret eden Orhan Çerkez, “Mustafa kemal Atatürk 5 Aralık 1934 yılında bu eşitliği yasallaştırmışsa da maalesef bu uzun süre içerisinde az da olsa önemli bir mesafe kaydedilmemiş. Sizlere ve bizlere bunu uygulamak için siz kadınların elinde. Sizler cesaretli ve özverili davranacaksınız ve bizler erkek olarak mutlaka sizlere destek olacağız.  Günümüzde kadın elinin değmediği, kadının olmadığı bir toplum hiçbir zaman gelişemez ve bir yere varamaz. Bu günün anlamı ile ilgili kadınlarımızın toplum içinde nerede olduklarını, neler yapması gerektiğini etkinliğimize katılan Türkiye Barolar Birliğinden etkinliğimize katılan Av. Bahar Ünlüer Öztürk bunu detaylarıyla sizlere anlatacaktır.” Şeklinde konuştu.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan ve oluşturulan diyalog çemberinde yer alan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Mimar Esin Köymen ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Bahar Ünlüer Öztürk, günümüzde kadınların toplum içindeki genel durumunu özetleyerek neler yapabileceklerini, seçme ve seçilme hakkından doğan haklarını nasıl elde edebilecekleri konusunda düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar.

Diyalog çemberi içerisinde konuşmacı olarak katılan ve Ataşehir Belediyesi Ata Evlerinde kurs gören, Kayışdağı Ata Evi’nden Beliz Diktaş, Yenisahra Meslek Edindirme Merkezi’nden Fatma Kuğu,   Mevlana Ata Evi’nden Zeynep Işık, Kayışdağı Ata Evi’nden Gülfer Tuna ve Mustafa Kemal Ata Evi’nden Filiz Bektaş Ata Evlerinde aldıkları eğitimler sonucunda iş hayatlarına yansıyan olumlu yönlerini katılımcılarla paylaşarak, alınan eğitim ve verilen mücadeleyle neler kazanılacağının altını bir kez daha çizdiler.

“5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Tanınması” yıldönümü etkinliği müzik dinletisi ve verilen kokteyl ile sona erdi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ