logo

Ataşehir’de Kaymakam Ertaş Katılımıyla 19 Mayıs Kutlandı

Ataşehir’de Kaymakam Ertaş Katılımıyla 19 Mayıs Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları resmi törenleri ikinci bölümü Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Recep Kenan/itvhaber.com

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Bulvarı’ndan spor kulüplerin katıldığı kortej yürüyüşüyle gelerek katıldıkları Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni ile başladı.

Kutlamalar, Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programla sürdü.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları resmi törenlerine Ataşehir Prof. Faik Somer Spor Lisesi’nin hazırladığı ve Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programla devam edildi.

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’ndaki törene, Ataşehir ilçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Günday,  siyasi parti ve STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra günün anlam ve önemi üzerine konuşan Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürü Halil İbrahim Yetimoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919’un 103. yıl dönümü ile ilgili konuşmasında, Atatürk’ün milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adımın; Türk Milleti’nin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunda atılmış en önemli adım olduğunu vurgulayarak, “Türk Milleti’nin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs’ın 103’üncü yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanını yürekten hissetmeliyiz” dedi.

Tören, protokol konuşmasından ardından Prof. Faik Somer Spor Lisesi öğrencileri, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ardından Gençliğin Ata’ya cevabını sahnede okuyarak Ata’ya bağlılıklarını dile getirdiler.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ