logo

Ataşehir’de Köpeğin Kadına Saldırısı Meclis Gündeminde

Ataşehir’de Köpeğin Kadına Saldırısı Meclis Gündeminde

Ataşehir’de kadına saldıran köpeğin tartışıldığı Ataşehir Belediye Meclisi toplantısı ile Temmuz ayı çalışmaları tamamlanan Meclis tatile girdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 03 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlayan toplantılarını 07 Temmuz 2023 günü Saat 15:00’teki son birleşimle tamamlayarak tatile girdi.

 Meclis 1.Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı çalışmalarını tamamladı.

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının son birleşiminde sokak ve sahipsiz hayvanların durumu gündeme geldi.

“KÖPEK TARAFINDAN VATANDAŞIMIZ SALDIRIYA MARUZ KALDI”

Ataşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısının son birleşiminde gündem dışı sözü alan AK Parti grup başkan vekili Mustafa Naim Yağcı, Ataşehir Mimar Sinan caddesini yaşanan ve haberlere konu olan sahipli ya da sahipsiz bir köpek tarafından vatandaşımız saldırıya maruz kaldığını hatırlattı. Yağcı, konuşmasında, “Boğazından ve boynundan aldığı yaralarla ağır yaralanan kadının yaşam tehlikesindeki kritik halinin devam ediyor. Vatandaşımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.

Ataşehir’deki Sokak hayvanlarının tehlikesine dikkat çeken Naim Yağcı sosyal medyada etiketlemek istediği Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından engellendiğini kaydetti. Yağcı “Bir belediye başkanının AK Parti grup başkan vekilinin etiketlemesini engelleyebilir mi?” diye sordu. İnsanla ilgili sorusuna cevap vermeyen Ataşehir Belediyesi’nin can dostlarım dediği köpekle ilgili soruya cevap verdiğini söyledi.

KÖPEĞİN SALDIRISINDA YARALANAN VATANDAŞA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ

Ataşehir Belediyesi’ne bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini kaydeden Ataşehir Belediye Meclisi 1. başkan vekili Kudret Arslan, kendisine gelen şikayetleri de belediyeye ilettiğini, ancak belediyenin bu konuda yapabileceklerinin de sınırlı olduğunu, komşu ilçelerden sahipsiz hayvanların vatandaşlar tarafından Ataşehir’e bırakıldığının bilindiğini söyledi. Bu kapsamda belediye başkanının gerekeni yapacağına inandığını vurgulayan Kudret Aslan, köpeğin saldırısında yaralanan vatandaşa geçmiş olsun dileklerini iletti.

CEVAP GELDİĞİ ANDA BARINAK YAPILACAK

Saldırıyı yapanın sahipsiz sokak köpeği olmadığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse, Naim Yağcı’nın iddialarına yanıt olarak, sokak hayvanları ile ilgili olarak orman Bakanlığı’na yazılar yazıldığını, ancak henüz cevap gelmediğini, cevap geldiği anda belirlenen yere barınağın yapılacağını ve daha çok sokak hayvanının barınmasının sağlanacağını ifade etti.

Gündem dışı konuşmaların tamamlanmasından sonra gündeme geçilerek maddeler üzerinde görüşmeler başladı.

Gündemdeki maddeleri görüşülerek oylandı ve 1., 2., 4., 7. ve 8. maddeler oy birliği, 3, 5, 6 ve 9. Maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.

AK PARTİ GRUBUNDAN KREŞ, GÜNDÜZ BAKIMEVİ ELEŞTİRİSİ

Gündemdeki 3. ve 5. maddelerde yer alan kreş / gündüz bakımevi yapımı ile ilgili eleştirilerine dile getiren Mustafa Naim Yağcı, kontenjan ile ilgili olumsuz düşüncelerini dile getirdi.

620 MİLYON TUTARLI EK BÜTÇE TALEBİ

6. madde yer alan 620 milyon tutarlı ek bütçe talebi grubu adına konuşan AK Partili üye Fatih Kayacı tarafından eleştirildi. Ak Parti grubunun her iki madde ile ilgili olumsuz görüşünün altı çizilerek oylarının red olacağı açıklandı.

KOMİSYON KARARLARINI GERİ ÇEKTİLER

Ak Parti grubunun olumsuz görüş belirterek imzaları olan komisyonlardaki kararlarını geri çektiğine dikkat çeken CHP grup başkanvekili İlhami Yılmaz, ilgili maddelerin bu çerçevede oylamasını talep etti.

BELEDİYE MECLİSİ TATİLE GİRDİ

Siyasi parti grup sözcüleri, tatile giren Ataşehir Belediyesi Meclisi’nin üyelerine iyi tatiller dileğinde bulundu.

MECLİS EYLÜL’DE ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK

Gündemde görüşülecek madde kalmadığını belirten oturum başkanı Ataşehir Belediye Meclisi 1. başkan vekili Kudret Arslan, 04 Eylül 2023 pazartesi günü toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ