logo

Ataşehir’de Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Ataşehir’de Öğretmenler Günü Törenle Kutlandı

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğünün Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda düzenlediği programda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

24 Kasım Öğretmenler Günü kutla programı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican’ın,  Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Çelenk sunumu sonrasında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonu’nda devam edildi.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen programa Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı, Ataşehir Belediye başkan Vekili İlhami Yılmaz ile birlikte; CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkan Vekili Halil İbrahim Yazıcı, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Kemal Aldoğan, Belediye Başkan yardımcısı Sadi Özata, birim ve okul müdürleri, STK temsilcileri ile öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Şehit Öğretmenler anısına hazırlanmış sinevizyon gösteriminin ardından aday öğretmenler adına Havva Ak, emekli öğretmenler adına Sibel Karaarslan yaptıkları konuşmalarında öğretmenliğin ne derecede kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladılar.

“İNSANI DEĞERLİ KILAN, YA ÖĞRENEN YA DA ÖĞRETEN OLMASIDIR”

Öğretenlere saygı duyulması gereğine işaret ederek konuşmasına başlayan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, öğrenen ya da öğreten olunması gereğini vurgulayarak; “Hayata dair tecrübelerimizin en önemli kaynağı olan öğretmenlerimize sadece bugünlerde değil, hayatın her yerinde ve her anında anılması, saygı duyulması; toplumun topyekûn olarak saygıdeğer kılınması için kaçınılmazdır. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” diyen Hz. Ali efendimiz öğreten olarak öğretmene saygıyı en veciz bir şekilde ifade etmiştir. Bizler öğrenci ve velilerimizden kölelik değil, öğretmenin öğrettiği şekilde ona saygı duyulmasını istiyoruz. İnsanı değerli kılan, ya öğrenen olması, ya da öğreten olmasıdır. Bu ikisi olamıyorsa en azından öğrenen ve öğretene saygılı olmasıdır. Asla dördüncü olmamak gerekir” diye konuştu.

“ÖĞRETMEN AYDINLIK GÜNLERİN YOL GÖSTERİCİSİDİR”

Dünya var oldukça en temiz, en onurlu meslek öğretmenlik olacaktır diyen Bilican; “Zira öğretmen,  insanlığın adsız mimarı ve gelecek aydınlık günlerin yol göstericisidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ataşehir Eğitim Ailemizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutluyor, göreve yeni başlayandan en kıdemlisine kadar, her daim gönülleri genç öğretmen arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnet duygularımla anıyor, bugünkü programın hazırlanmasında emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN ANLAMLI GÜNÜNÜ İÇTENLİKLE KUTLUYORUM”

Emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş tarafından verildi.

Ertaş belgeleri verirken yaptığı konuşmasında; “ Emekli Arkadaşlarım çok genç gözüküyorlar. Kendilerine belgelerini verirken verdikleri hizmetlerden dolayı kutluyorum. Kendilerine ömür boyu sağlıklı bir hayat diliyorum. Ayrıca bugün öğretmenler günü benim için çok anlam ifade ediyor. Babam, ağabeyim ve eşim öğretmen. Aynı zamanda benim ilk çocuğum yine 24 Kasım da doğdu. Dolayısıyla benim için çok önemli bir gün. Tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi ve şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üçe girenlerin ödülleri Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve Garnizon Komutanı tarafından verildi.

Öğretmenler halk müziği korosu ve Atafolk Öğretmenler Halk Oyunları Grubunun gösterisinden sonra aday öğretmenlerin yemin töreni ile stajyerliklerini tamamladılar.

Program, aday öğretmenlerin yemin töreni ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ