logo

Ataşehir’de Sivrisinek Üreme Noktası ‘Vektörlerle Kültürel Mücadele’ Sürüyor

Ataşehir’de Sivrisinek Üreme Noktası ‘Vektörlerle Kültürel Mücadele’ Sürüyor

Ataşehir Belediyesi, İBB Sağlık Daire Başkanlığı iş birliğiyle İstanbul’a örnek olacak  “Kültürel Mücadele” proje ile sivrisinek ve karasinek ile mücadele yürütüyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri, Temizlik ve Zabıta Müdürlükleri, ve İBB Sağlık Daire Başkanlığıyla birlikte İstanbul’a örnek olacak bir proje çalışması  başlattıklarını kaydeden Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Recep Kenan aracılığıoyla www.itvhaber.com ’a yaptığı açıklamada, “Kültürel mücadele” yöntemiyle, sivrisinek popülâsyonunun minimum düzeye indirilmesini hedefliyoruz.” Dedi.

İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI OLMAYAN İLAÇLAR İLE MÜCADELE

Ataşehir’de tespit edilen “1457 Larva Üreme Noktası” başta olmak üzere tespit edilen  “Sivrisinek Üreme Noktası” ile vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda sivri sinek ve benzeri haşereler ile  mücadele edildiğini, ifade eden Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, mücadelelerini DSÖ’nün önerdiği ve Sağlık Bakanlığı izinli, insan sağlığına zararlı olmayan ilaçlar ile sürdürdüklerini kaydetti.

SİVRİSİNEK POPÜLÂSYONUNUN MİNİMUM DÜZEYE İNDİRİLMESİNİ HEDEFLİYORUZ

Ataşehir Belediyesi ve İBB Sağlık Daire Başkanlığı ile birlikte İstanbul’a örnek olacak bir proje çalışmasına başlattıklarını kaydeden Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, “Farklı bir uygulama yöntemiyle, sivrisinek popülâsyonunun minimum düzeye indirilmesini hedefliyoruz. Özellikle kültürel mücadele yöntemiyle, başarı elde edeceğimize inanıyoruz.” dedi.

DSÖ ONAYLI VE SAĞLIK BAKANLIĞI İZİNLİ İLAÇLARLA SİVRİSİNEKLER VE UÇKUNLARLA MÜCADELE

Yurttaşlardan park, bahçe ve bodrum gibi alanlarla ilgili yurttaşlardan gelen ve yaz ayları ile birlikte artan günlük 12 ile 16 arasındaki ilaçlama taleplerini de karşılamaya çalıştıklarını kaydeden Necati Bozkurt, bölgedeki dere yataklarını haftada bir ilaçladıklarını ve mahallelerde DSÖ onaylı ve Sağlık Bakanlığı izinli ilaçlarla sivrisinekler ve uçkunlar ile mücadele ettiklerini aktardı.

“1457 LARVA ÜREME NOKTASI TESPİT ETTİK”

Ataşiehir’de sivrisinek ve karasinek gibi canlıların üremesini engellemek amacıyla fiziksel ve kültürel mücadele başlattıklarının altını çizen Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt,  Ataşehir Belediyesi olarak kimyasal yöntemlere başvurmadan, halkımızın sağlığını korumak için tespit ettikleri durgun su ortamı olan 1457 larva üreme noktaları ile fiziki olarak mücadele ettiklerini, bu noktaları ortadan kaldırmaya çalıştıklarını, vatandaşları da kitapçıklarla bilgilendirmeye çalıştıklarını kaydetti.

LARVA ÜREME NOKTALARI İLE İLGİLİ KÜLTÜREL MÜCADELE YÜRÜTÜLÜYOR

Larva üreme noktalarının sivrisinek ve karasinek ile mücadelede etkisine dikkat çeken Necati Bozkurt, durgu su birikintisi oluşturabilecek yapıları anlattıkları yurttaşlara, daha çok insan eli ile yaratılan, üreme için uygun koşulların oluştuğu bu tür alanları anlatarak kültürel mücadele yürüttüklerini ifade etti.

KÜLTÜREL MÜCADELE İLE SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ AMAÇLIYORUZ

Larva üreme noktalarının bahçesine koydukları bidon, varil yada lastik gibi eşyalarla daha çok insan eli ile oluştuğunun altını çizen Bozkurt, bu noktalara uygun hava koşullarında bir sivri sineğin günde 400 ila 600 arasında yumurta bıraktığını vurgulayıp, “Sürdürülen kültürel mücadele ile sivrisinek ve karasineklerin barındıkları ve üreme kaynakları olan küçük su birikintileri, bataklıklar, bina bodrumları,  rögar, yağmur ızgaraları, kapalı kanallar ve fosseptik çukurlarında ilaçlamaya gerek kalmaksızın sorunun çözülmesini amaçlıyoruz.” Dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ