logo

Ataşehir’deki Festivalde Ihlamur Kazanı Kaynadı

Ataşehir’deki Festivalde Ihlamur Kazanı  Kaynadı

Ataşehir Belediyesi tarafından ilki geçekleştirilen Ataşehir Uluslararası Ihlamur Festivali’nde Ataşehir’deki parklardan toplana ıhlamurlar kaynatılıp, demlenerek ziyaretçilere dağıtıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi tarafından ilki geçekleştirilen Ataşehir Uluslararası Ihlamur Festivali’nde Ataşehir’deki parklardan toplanılan ıhlamurlar Amfili Parkta kurtulurken, Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, konuklar ve STK temsilcileri tarafından kazana atılan ıhlamurlar kaynatılıp, demlenerek iftar sonrası Ataşehirlilere dağıtıldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezi, CHP PM Üyesi İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Belediye Başkan yardımcısı Sadık Semih Kayhan, belediye birim müdürleri ile Ataşehir’daki STK temsilcileri katıldı.

Fransa, Küba, Bulgaristan ve Romanya’dan gelen misafir dans topluluklarının da katıldığı Ataşehir Uluslararası Ihlamur Festivali’nin ilk gününde ıhlamur toplama – ayıklama, söyleşi, şiir dinletisi, atölyeler, dans gösterileri ve konserler gerçekleştirildi.

Yöresel ürünlerin tanıtıldığı ve satıldığı stantlar da; Malatya’dan kenger, Ordu’dan melocan, Sivas’tan madımak, Taşköprü’den sarımsak, Tokat’tan yaprak, Tunceli’den tek diş sarımsak, Çorum’dan ısırgan otu, Kars’tan evelek ve Antakya’dan zahter bitkileri ile birçok yöreden gelen bitkiler yer aldı.

Katılanların yoğunluğu ve Ataşehirliler tarafından festivale gösterilen ilgiden memnuniyetini ifade eden Başkan Battal İlgezdi, gelecek yıllarda Ataşehir Ihlamur Festivali’nin süresini ve içeriğini artırararak tekrarlayacaklarını, 200 binden fazla ıhlamur ağacı barındıran Ataşehir’in artık sadece yüksek yapılarıyla değil, ıhlamur festivaliyle de anılacağını söyledi.

Festivale katılan CHP İstanbul Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ve Barış Yarkadaş da stantları gezerek katılımcılarla sohbet ettiler.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezi, milletvekilleri ve STK temsilcilerinin katılım ile başlayan ilk gün programı, Atapark’ta Ihlamur Ağacı dikimi ile devam etti. Fransa, Küba, Bulgaristan ve Romanya’dan konuk topluluklar ile ‘Ihlamur Kızlar’ın yer aldığı Festival Korteji’nin dikim alanı olan Atapark’tan Amfili Park’a kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kortejle birlikte alana gelen STK temsilcileri ve Ataşehir Belediye Başkanı tarafından törenle kazana atılan ıhlamurlar kaynatılarak Ataşehirlilere dağıtıldı.

Kortej yürüyüşü ile alana gelen Sadık Kayhan, konuk ekiplerin ve STK’ların temsilcilerinden oluşan gurup tarafından kazana atılan ıhlamurun temsili demlenme töreninde konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, ilkini yaptıkları Uluslararası Ihlamur Festivali’ne gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarının altını çizerek; “Yediğimiz, içtiğimiz birçok şeyde katkı maddeleri vardır. Sağlıklı bir Ataşehir nasıl yaratılır düşüncesiyle hareket ettiğimizde; doğal ürünleri, şifalı bitkileri tanıtmak ve kullanmasını özendirmek amacıyla bir etkinlik yapma fikri doğdu. Ataşehir’e en yakışanı ve tarihte önemli bir yeri olan Ihlamur Ağacı’nın Ataşehir’de çokluğu bizde bu alanda festival yapma fikrini oluşturdu. Bu fikirden yola çıkarak, Ihlamur Festivali adı altında; doğal bitkileri özendirmek, tüketimini arttırmak için bu festivali düzenledik. Festivalin içini çeşitli etkinliklerle doldurduk. Ihlamur kazanına dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirlerimiz ve STK temsilcilerimizle ıhlamur atacağız. Bu ıhlamurlarımız kaynatarak akşam iftar yemeğinde sizlere ikram edeceğiz. Bu festivali önümüzdeki yıllarda daha coşkulu bir şekilde kutlayacağız” diye konuştu.

18 ve 19 Haziran günlerinde iki gün süreyle gerçekleştirilen Ihlamur Festivali 19 Haziran akşamı saat 21:00’da gerçekleşecek Suzan Kardeş konseri ile sona eriyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ