logo

Ataşehir’den ‘İdlib Çocuklarına Yardım Kampanyası

Ataşehir’den ‘İdlib Çocuklarına Yardım Kampanyası

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda STK’ların katılımı ile başlatılan “İdlib Çocuklarını Duy!” yardım kampanyasında hazırlanan malzeme kamyonlara yüklenerek yola çıktı.

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonunda STK’ların katılımı ile başlatılan “İdlib Çocuklarını Duy!” yardım kampanyasın da belirlenen ihtiyaçlara göre hazırlanan malzeme kolileri yapılan basın açıklamasından sonra yerine ulaştırmak üzere kamyonlara yüklenerek yola çıktı.

Suriye İdlib’te bombaların yok ettiği minik hayatlara kış soğuğunda bir lokma ekmek bir sıcak nefes olabilmek için un, şeker, battaniye, soba, yakacak, kırtasiye malzemeleri gönderiyoruz sloganıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyaya ilçede bulunan tüm okullarda adeta seferberlik ilan edilmişçesine her yaştan insanların, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin desteği ile amacına ulaşarak toplanan yardım kolileri İHH, Ataşehir Kızılay Şubesi, Deniz Feneri ve Ensar Vakfının destekleriyle yerine ulaştırmak üzere gönderildi.

Ataşehir Kız İmam Hatip Lisesi bahçesinde toplanan yardımlar için yapılan basın açıklamasına Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş, Ataşehir Kızılay Şube Başkanı Talha Keleş, Deniz Feneri temsilcisi Coşkun Yıldız, İHH Ataşehir temsilcisi Mustafa Karataş, Ataşehir Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ ile okul müdürleri katıldılar.

“DEVLET OLARAK HEP MAZLUMLARIN YANINDA YER ALMIŞIZ”

Kampanya ile ilgili konuşan Ataşehir kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, öncelikle İdlib için düzenlenen yardım kampanyasına destek olan STK’larımıza, Milli Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Tatil olmasına rağmen toplanan yardımlar İdlib’deki çocuklara gidecektir. Bizim milletimiz tarih boyunca hep yardımsever olmuştur ve olmaya da devam ediyor diyerek;  “Bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün öncülüğünde düzenlenen İHH, Kızılay, Deniz Feneri, Ensar Vakfı, Önder ve bizim çocuklarımız bu kampanyaya destek verdiler. Orada tespit edilen ihtiyaçlara göre yardımlar toplandı. Hatta gıda, giyecek ve yakacak ihtiyaçlarının yanı sıra oradaki çocukların gözyaşları dinsin ve kendi istekleri olan çikolata ve gofretler gönderildi. Geleneğimizden gelen davranış ve hareketlerimizle devlet millet olarak hep yardımsever olmuşuz ve hep mazlumun yanında yer almışızdır. Toplanan bu yardımlarımız en kısa sürede İdlib’e ulaşacak. Destek olan, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

“BU BÖLGEDEN ÜÇ GRUP GİDİYOR”

Ataşehir Kızılay Şube Başkanı Talha Keleş Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber ortak bir çalışma yaptıklarını söyleyerek; “ Ensar Vakfı Deniz Feneri, İHH ve Önder bu derneklerimizle beraber Milli Eğitimdeki öğrenci kardeşlerimizden bu yardımları aldık. Bu bölgeden üç grup gidiyor. Toplanan ihtiyaç malzemelerini bu üç grup arasında paylaştık. Her grup kendi bölgesindeki kamplara götürerek dağıtımı gerçekleştirecektir” dedi.

Ataşehir kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın isteği üzerine kampanyaya katılan STK temsilcileri de görüşlerini şu şekilde ifade ettiler.

“BİZİM MİLLETİMİZ YARDIMSEVER VE KADİRŞİNASTIR

Ensar Vakfı Ataşehir Şube Başkanı Mükayil Bektaş; “ Milli Eğitim Müdürlüğümüzün isteği üzerine bu kampanyaya desteğimizi gösterdik. Katılan diğer gruplarla yaptığımız istişarede bu bölgede mağdur olanların ısınmalarını sağlamak için soba ve kömürünü Vakıf olarak biz üstlendik. Toplanan malzemeler burada hiç ayırım yapılmaksızın paylaştırılarak Kızıl, İHH ve Deniz Feneri’nin depolarına gidecek ve oradan da İdlib’deki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bizim milletimiz kadirşinastır.  Burada Milli Eğitim Müdürlüğümüze, çalışanlarına ve öğrenci kardeşlerimize çok teşekkür ederim bu olaya önderlik yaptıkları için” diye konuştu.

“BİZ SADECE VESİLE OLUYORUZ”

İHH Ataşehir temsilcisi Mustafa Karataş toplanan yardımların ilgili kuruluşlarca ilgili yerlere ulaştırılmak için yapılan basın toplantısında; “Kardeş grupları bir araya getirdikleri için Öncelikle bu organizasyona önderlik yapan Kaymakamımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bu kutlu davada ön ayak oldular. Biz sadece vesile oluyoruz.  Bu yardımlar Suriye tarafında büyük depolarımız var. Oralarda toplanıyor ve gerekli yerlere ulaştırılıyor. Ben tekrar öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

“BİR ARADAYIZ İDLİB’İN YANINDAYIZ MESAJIYLA YOLA ÇIKTIK”

Deniz Feneri Derneği Genel Başkan yardımcısı Coşkun Yıldız da yaptığı kısa konuşmasında; “Öncelikle Kaymakamımıza, Milli Eğitim Müdürümümüze ve Ataşehir bölgesindeki okul müdürlerimize kurumumuz adına teşekkür ediyorum. Bir aradayız İdlib ’in yanındayız mesajıyla yola çıktık. 7’den 70’e ümmet olarak İdlib’deki kardeşlerimizin yanında olduklarını görebiliyoruz. Bütün STK’larımızla bir aradayız. Kim ne yapabilir, kim ne toplayabilir çalışmalarını yapıyoruz. Bölgedeki insanların çok zor durumda olduklarını gidip gördük. Yağmur, çamur ve soğukla mücadele içindeler. Şu an onlar daha kontrollü bir hayata nasıl ulaşabiliriz mücadelesini veriyorlar. Katkı sunan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörü Öğretmen Gülcan İzci, İdlip çocuklarının özellikle istemiş olduğu çikolata ve gofretleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına alıp göndermesi ve oradaki çocukların gülüşlerini ve mutluluklarını hissedercesine bir öğretmen olarak duygulandığını ifade etmesi insani bir ifade olarak hep diri kalacaktır. İnanıyoruz ki o çocuklar, mutlu bir şekilde gönderdiğiniz çikolataları ve gofretleri yerken tahmin ettiğiniz gibi mutlu ve şen olacaklar.

Konuşmaların sonunda yardımların devam ettiğini, yardımseverlerin Ataşehir Kızılay Şubesiyle irtibat kurmaları bir kez daha vurgulandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ