logo

Ataşehir’in 6 Mahallesinin İmar Planında Neler Değişti?

Ataşehir’in 6 Mahallesinin İmar Planında Neler Değişti?

İBB Meclisi’nden geçen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel, İçerenköy – Küçükbakkalköy İle Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli planları ne getirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Müdürlükler ve komisyonlarda itirazlar değerlendirilip dikkate alınarak yapılan düzenleme Mustafa Kemal ve Aşık Veysel, İçerenköy – Küçükbakkalköy İle Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar planlarında ne gibi değişikliler getirdi.

Yaptığımız çalışma ile www.itvhaber.com olarak Ataşehir’in 6 mahallesi olan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel, İçerenköy – Küçükbakkalköy ile Kayışdağı ve İnönü Mahallelerinin olduğu Ataşehir’in 6 mahallesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar planlarında yapılan önemli değişiklikleri belirledik.

 Ataşehir’in 6 mahallesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar planlarında yapılan bazı önemli değişiklikler:

MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL’DE EMSALDE İYİLEŞME

Ataşehir İlçesi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP (Nazım İmar planı) itirazları değerlendirilerek düzenlendi ve İBB Meclisinde kabul edildi.

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP (Nazım İmar planı) itirazları değerlendirilerek İBB Meclisinde kabul edilen notlar; “planda kamu ve umumi hizmet alanı olarak planlanan alanlarda uygulama yapılacak alanın %20’sini kamuya bedelsiz tek koşuluyla tevhid edilerek; 1500 ile 2999 m2 arası parselde 650 ki/ha, 3000 ile 4999 m2 arası parsellerde 800 ki/ha ve 5000 m2 üstü parsellerde 1000 ki/ha yoğunluk uygulanır” şeklinde değiştirildi. İtirazlar değerlendirilerek yapılan düzenlemeye göre bölgede toplulaştırma teşvik ediliyor.

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP (Nazım İmar planı) kapsamında toplulaştırma bir araya gelen parsellerde alanın büyüklüğüne göre yaklaşık 1.20 ile 2,5 (E) emsal uygulama ön görülüyor.

İÇERENKÖY – KÜÇÜKBAKKALKÖY BHA – TESİSLER PARK OLUYOR

Ataşehir ilçesi, İçerenköy – Küçükbakkalköy Mahalleleri ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP (Nazım İmar planı) itirazları değerlendirilerek düzenlendi ve İBB Meclisinde kabul edildi.

İçerenköy – Küçükbakkalköy Mahalleleri ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP (Nazım İmar planı) itirazları değerlendirilerek yapılan düzenlemede komisyon görüşü olarak, Tüm Günübirlik Tesis Alanları” iptal edilerek “Park” Alanına alınması yer aldı. Belediyenin tasarrufunda olması beklenen ve (BHA) nitelikli parseller ile parsel boyutunda itirazların değerlendirilmesiyle yapılan düzenleme ve bazı parsellerin park alanına alınması kararı çıktı. Düzenlemede bazı parseller ise spor ve ibadet alanı niteliğine taşındı.

KAYIŞDAĞI VE İNÖNÜ PLANINDA (h) SERBEST (h) 4 KAT OLDU

Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP (Nazım İmar planı) itirazları değerlendirilerek düzenlendi ve İBB Meclisinde kabul edildi.

Komisyonlarda görüşülen ve itirazlar da değerlendirilerek yapılan düzenleme ile  Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP (Nazım İmar planı) yapılan en önemli değişiklik 1000 m2 üzeri köşe parsellerde (h) Serbest notu, (h) 4 kat olarak düzenlendi. Bunun dışında bölgede parsel ölçeğinde ve bireysel  olarak değerlendirilen itirazlar dikkate alınarak bazı düzenlemeler yapıldı.

Bu kapsamda ilçe belediyesi yetkisinde olan ve Ataşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin 1/1000 Ölçekli (Uygulama İmar Planı) UİP gerekli düzenlemeler yapılarak Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP uygun hale getirilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ