logo

ATAŞEHİR’İN RAMAZAN DAVULCULARI BELİRLEN

ATAŞEHİR’İN RAMAZAN DAVULCULARI BELİRLEN

atasehir_ramazan_davulcu_zabita (1)Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayında davul çalarak oruç tutacak Ataşehirli vatandaşları sahura kaldıracak Ramazan davulcularına çalışma belgelerini verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman ve Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdür Gürsel Sarımaden’in hazır bulunduğu törende yapılan bilgilendirme sonrasında belirlenen Ataşehir’in 17 mahallesindeki Ramazan davulcularının isim ve çalışma bölgelerinin yazılı olduğu yaka kartları verildi. Ramazan boyunca görev alan davulcuların çalışma izni anlamına da gelen ve Ramazan Davulcularının çalışacakları alanları düzenleyen, yaka kartlarını takmaları zorunlu.

Ramazan ayı öncesi Zabıta Müdürlüğü’ne davet edilerek bilgilendirilen Ramazan davulcularına görev kartlarının dağıtımında konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman; Ramazan davulcularının vatandaşlardan şikayet gelmemesine dikkat etmeleri gereğinin altını çizip, çalışma alanlarına bağlı kalmalarını isteyerek; “Belediyemizin belirlediği kurallar çerçevesinde, Ramazanın önemine uygun olarak görev yapacaksınız. Bu görevi ifa ederken belli ahlaki kurallar ve belli düzen içerisinde hareket etmenizi istiyoruz. Kurallar dışına çıkan arkadaşımız olursa bu bölgede bu tür faaliyetlerden men edeceğiz” dedi.

Kendilerine şikayet gelirse gereğini yapacaklarını, gerekirse çalışma iznini iptal ederek, faaliyetlerden men edeceklerini kaydeden Hüseyin Hışman davullarındaki işaret ve yaka kartlarını görünür şekilde bulundurmalarının önemine dikkat çekerek; “Bizim için önemli olan Ataşehirli vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu olmaları. Görev yaparken; ahlak kuralları içerisinde, belli bir düzen ve nizam içerisinde olmalıyız. İnsanları rahatsız ve huzursuz edecek bir tavır içine girmenizi istemiyorum. Şikâyet olursa Zabıta ekipleri gereğini yapacaktır. Size vereceğimiz bu yaka kartlarını görev esnasında takacaksınız. Yakasında, belediyemizce verilen tanıtıcı kartı olmayan her hangi bir arkadaşımız olursa müdahale edilecek.  Dolayısıyla her sahur vaktinde bu kartları görünür şekilde takmanız lazım” şeklinde ifade etti.

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne davet edilerek Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman tarafından çalışma izni ve yaka kartları dağıtılan Ramazan Davulcuları Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdür Gürsel Sarımaden ve ekibi tarafından bilgilendirildi. Ramazan davulcularını Cuma günü tekrar Zabıta Müdürlüğü’ne davet eden Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdür Gürsel Sarımaden görev yerleri ve isimlerin belirlenerek son şekliyle kesinleştirileceğini kaydetti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ