logo

Ataşehirli öğrenciler, Geri Dönüşüm Tesisini Gezdi

Ataşehirli öğrenciler, Geri Dönüşüm Tesisini Gezdi

erAtaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ataşehir’de çevre bilinci oluşturma çalışmaları kapsamında Atık Toplama ve Geri Dönüşüm Tesisi’ne gezi düzenledi.

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ataşehir’de çevre bilinci oluşturup, gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir dünya bırakmak amacıyla geri dönüşümün önemini anlatmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Bu amaç doğrultusunda 2012 yılında başlatılan Çevre Eğitim ve Uygulama Projesi (ÇEP) çerçevesinde Ataşehir’deki öğrenciler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan lisanslı Kocaeli’nde faaliyette bulunan Exıtcom Elektronik Atık Toplama ve Geri Dönüşüm Tesisi’ne teknik geziler düzenleniyor.

Proje kapsamında şu ana kadar 38 okuldan bin 200 öğrencinin konuk olduğu gezi programının 17 Mayıs Cuma günkü son konuğu ise Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu’ndan 30 öğrenciydi.

Çevre Eğitimi Gezisi’ne öğrencilerin yanı sıra ÇEP komisyon üyesi Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İrfan Zeki Er, Ataşehir Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya ile Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal da katıldı. Gezi kapsamında çocuklara “Elektronik Atıklar ve Geri Dönüşümü” hakkında hem hazırlanan slaytlarla hem de elektronik atık toplama ve geri dönüşüm tesisinde bilgi verildi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ