logo

Ataşehirliler Banazlı Koca Haydar ‘Pir Sultan Abdal’la Zulümü Gördü

Ataşehirliler Banazlı Koca Haydar ‘Pir Sultan Abdal’la Zulümü Gördü

pir sultan abdalAtaşehir Belediyesi’nin katkısıyla Anadolu Meydan Sahnesi’nin “Pir Sultan Abdal – Banazlı Koca Haydar” adlı oyunu Zübeyde Hanım Öğretmenevi sahnelendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Anadolu Meydan Sahnesi’nin 400 önce Anadolu’da yaşanan zulumü; zaman zaman bu güne de göndermeler yaparak anlattığı “Pir Sultan Abdal – Banazlı Koca Haydar” adlı oyunu Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu’nda seyirciyle buluştu.

Asıl adı Haydar olan Pir Sultan’ın yaşadığı; Sivas ili, Yıldızeli ilçesi, Çırçır Nahiyesi, Banaz Köyü’nü ve Pir Sultan Abdal’ı merkez alarak Anadolu’da 16. yüz yılda yaşanan sarayın zulmünün ve bu zulme karşı mücadele ile Banazlı Koca Haydar’ın Şah aşkının Hızır Paşa’ya rağmen bastırılamayışının anlatıldığı; “Pir Sultan Abdal – Banazlı Koca Haydar” oyunu salonu dolduran seyirciler tarafından ilgi ile izlendi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi Konferans Salonu’nda sahnelenen “Pir Sultan Abdal – Banazlı Koca Haydar” adlı oyunu Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi eşi Gamze Akkuş İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan,Hüseyin Hışman ve eşleri ile birlikte; Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Muammer Ayvalı, davetliler ve çok sayıda sanatsever Ataşehirli izledi.

Aytekin Özen’in yazıp yönettiği, türkü yorumlarının ve müzik direktörlüğünün Leyla Ünver tarafından yapıldığı, ışık-efekt tasarımının Bora Nakipoğlu’na ait olduğu oyuna Ali Turgut ile Mehmet Yalçın da sazlarıyla katıldı.

Tolga Savacı, Ahmet Demir, Ömer Yıldırım, Sevgi Gemici, Bahar Hacıbektaşoğlu, Kevork Taşkıran, Erdoğan Karlı, Burak Akgün, Faruk Sağlam, Volkan Gemici, Okan Vardar, Kadir Hasman, Hüseyin Durak, Sercan Yener ve konuk sanatçı Alper Kut’un rol aldığı “Pir Sultan Abdal – Banazlı Koca Haydar” adlı oyun Ataşehirli tiyatro severler tarafından beğeni ile izlenirken, oyun sonunda ayakta alkışlandılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ