logo

Baharın Habercisi Nevruz Bayramı Ataşehir’de Kutlandı

Baharın Habercisi Nevruz Bayramı Ataşehir’de Kutlandı

Yüz yıllardır Türk dünyasında da “Baharın müjdecisi” olarak görülen Nevruz Bayramı, yurt genelinde olduğu gibi Ataşehir’de de düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ataşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ortak düzenlenen ve Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nce hazırlanan etkinlikte Nevruz Bayramı kutlandı.

Recep Kenan paylaştı: 21 Mart 2019 Perşembe

Ataşehir’deki Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nce hazırlanan etkinliğe Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Ataşehir İlçe Emniyet Müdür Vekili Metin Özdemir, Garnizon Komutan Vekili Bakım Albay Can Saka, AK Parti İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, AK Parti Ataşehir SKM Başkanı Serdar Orhan, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP Ataşehir İlçe Başkanlığı adına Numan Zeki Kaya ve Hatem Aydın, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Başkan Yardımcısı Nevzat Katırcı, Mülki ve İdari Amirler, Okul Müdürleri ve davetliler katıldı.

Fatih Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisiyle başlayan etkinlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

NEVRUZ BOLLUĞUN, BEREKETİN İŞARETİ VE SEMBOLÜDÜR

Türk Toplulukları bayrak geçişi ve tanıtımının ardından ev sahibi olarak  Okul Müdürü Osman Karadeniz’de açılış konuşmasında, “21 Mart yeni yılın, ilkbaharın, ilkyazın başlangıcıdır. İşte bu nedenlerle bugün Türklerde Nevruz, bir bahar bayramı niteliğinde kabul edilmiş ve günümüze kadar bayramlarla kutlana gelmiştir. Nevruz; Türk toplum hayatında farklı fakat birleştirici, bütünleştirici, insanlar arasında sevgi ve saygıyı kuvvetlendirici, dargınlıkları unutturup kardeşleri kucaklaştırıcı, Milli Birlik ve Beraberliği sağlayarak birlikte yaşama kültürünü oluşturarak dayanışmayı artırmada önemli bir yer tutmaktadır.  Aynı zamanda bolluk, bereketin işareti, sembolü konumundadır.  Türk kültürü hoşgörü, dayanışma, sevgi ve saygı gibi tüm insanlığın evrensel değerlerini bünyesinde barındıran bir kültürdür. Bu kültür içerisinde Nevruz Türk dünyasının kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar uzanan engin coğrafyada yaşayan toplulukların kardeşlik, barış,  birlik ve beraberliğin coşkusu dur. Tarihiyle, coğrafyasıyla, gelenek ve görenekleriyle, Türklüğün bayramlarını yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak durumundayız.Öz malıdır kendini Türk görenin, Gönlünü Türk birliĝine verenin,Türk tuĝunu zirvesine Turanın, Alevlerle diker, Nevruz ateşi.Güzel günlerin habercisi , anlam ve önemine uygun olarak coşkuyla karşıladığımız Nevruz’un barış ve kardeşlik duygularımızı ve milli değerlerimize bağlılığı artırmasını dileklerimle Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun” dedi.

Okul Müdürü Osman Karadeniz’in konuşmasının ardından halk oyunları gösterisinin ardından Nevruz ateşi yakılmasıyla birlikte protokol katılımcıları nevruz ateşinin üzerinden sırayla atladılar. Sonrasında sırayla demir dövme işlemi yapan konuklar, keşkek kazanını birlikte karıştırdıktan sonra fidan dikiminin ardından toplu hatıra fotoğrafı ve tebrikler ile program sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ