logo

Bakan İdris Güllüce ‘Fikirtepe’den Çekildik’

Bakan İdris Güllüce ‘Fikirtepe’den Çekildik’

idris_gulluce_fikirtepeÇevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TESK ile işbirliği törenindeki açıklamasında Bakanlık olarak Fikirtepe’den çekildiklerini söyledi. İdris Güllüce ‘Fikirtepe’den Çekildik’

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bundan sonraki süreçte Bakanlık olarak Fikirtepe’den çekildiklerini, kendilerini ilgilendiren bir mevzunun kalmadığını söyledi.

Çevre ve Şehirclilik Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) arasındaki çevre eğitimine yönelik işbirliği protokol töreninde, Fikirtepe hakkındaki soruları yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce artık Bakanlık olarak bölgeden çekildiklerini, bölgede kendilerini direkt olarak ilgilendiren bir konunun kalmadığını söyledi.

Fikirtepe’de bundan sonraki süreçteki mevzunun arsa sahipleri ile müteahhit arasında olduğunu dile getiren Güllüce, “Biz mevzuatı hazırladık, Fikirtepe’de yokuz” diye konuştu.

Adaleti Sağlamak Adına Yasalar Çerçevesinde Devreye Girebiliriz

Arsa sahibinin hakkından fazlasını talep edip diğer vatandaşları mağdur etmesi veya müteahhidin vatandaşı ezmesi gibi durumlarda adaleti sağlamak adına yasalar çerçevesinde devreye girebileceklerini belirten Güllüce, kentsel dönüşümün genç bir uygulama olduğunu ifade ederek, ” Bu nedenle müteahhit, bina ve mal sahibi arasında uzlaşmanın uzamasıdır bu. Ancak hızlanacaktır, hızlanmaya başladı da zaten” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ