logo

Bakan Koca, ‘İlk Coronavirüsü Hastamız Erkek’

Bakan Koca, ‘İlk Coronavirüsü Hastamız Erkek’

Son dakika koronavirüs açıklaması yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Yeni tip Coronavirüsünün Türkiye’de ilk kez görüldüğünü, ilk vakanın erkek hasta olduğunu kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yeni tip Coronavirüsü salgınındaki gelişmeler ile ilgili açılama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Size üzücü haberi bildirmek istiyorum. Bir vatandaşımızın Corona virüsü testi pozitif çıktı. Corona virüsü hastamız erkek. Genel durumu iyi. Akrabaları gözetim altına alındı. Hastamızın Avrupa geçmişi var.” diye konuştu.

Vatandaşlarımız 14 gün kuralına uyması gerektiğini kaydeden Bakan Koca, “Yayılmayı önleyici tedbirler alınmıştır. Yurt dışına zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Yurtdışından gelen vatandaşlarımız 14 gün kuralına uymalıdır.” Dedi.

Bir veya birkaç vakayı salgın olarak değerlendirmemek gerektiğini ifade eden Bakan Fahrettin Koca, açıklamasında, “Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Karantinaya alınmış bir hasta tüm toplumu tehdit edemez.” İfadelerine yer verdi.

Yeni tip koronavirüs salgınının ülkemizde görülmemesiyle birlikte önlemler de sıkı tutulmaya devam ederken, bir önlem olarak okulların tatil edilmesi konusuna ilişkin değerlendirmenin devam ettiğini söyledi.

BAKAN KOCA GECE YARISI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Çarşamba günün il dakikalarında basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye’de ilk Koronavirüs vakasının teşhis edildiğini, hastanın virüsü Avrupa temasından aldığını erkek olan hasta ile yakınlarının gözlem altına alındığını” açıkladı.

Hastanın hangi şehirde olduğu konusunda bilgi vermeyen, ancak genel durumunun iyi olduğunu belirten Koca, “Size üzücü ama korkutucu olmayan haberi vermek istiyorum. Bugün akşam bir vatandaşımızın Koronavirüs testi pozitif çıktı. Hasta tecrit edilmiştir ve erkektir.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ