logo

Bakan Kurum, ‘İstanbul Finans Merkezi 17 Nisan’da Açılıyor’

Bakan Kurum, ‘İstanbul Finans Merkezi 17 Nisan’da Açılıyor’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Ak Parti İstanbul 1.Bölge 1.Sıra Milletvekili Adayı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi’nin açılını 17 Nisan’da yapacaklarını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum 17 Mayıs’ta İstanbul Finans Merkezi’nin açılışı ile Fikirtepe‘de ilk etap konutların anahtar tesliminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımı ile yapılacağını söyledi.

FİNANS MERKEZİ AYIN 17’SİNDE AÇILIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Ak Parti İstanbul 1.Bölge 1.Sıra Milletvekili Adayı Murat Kurum, İstanbul Finans Merkezi ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Fikirtepe’de ayın 17’sinde ilk konutların anahtarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verecek. Bölgenin istihdamına ve üretimine katkı sağlayacak finans merkezimizin açılışını da ayın 17’sinde Fikirtepe ile aynı gün yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

YENİSAHRA VE BARBAROS MAHALLELERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve Ak Parti İstanbul 1.Bölge 1.Sıra Milletvekili Adayı Murat Kurum, önceki gün ziyaret ettiği Ataşehir’de Yenisahra Mahallesi ve Barbaros Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek kentsel dönüşüm sorunu olan bölge ile ilgili vatandaşlarla sohbet etti.

“İSTANBUL’UMUZU LİYAKATSİZLERİN İŞ BİLMEZLERİN ELİNE TERK ETMEYECEĞİZ”

Yenisahra Mahallesi ve Barbaros Mahallesi sakinlerini kentsel dönüşüme davet eden Kurum, “Şu an İstanbul’umuzun 39 ilçesinde tam 93 bin konut dönüştürüyoruz. Hani birileri diyorlar ki seçim zamanı gelip; yüz binlerce konutu dönüştüreceğiz. İstanbul’un yeşilini arttıracağız. İstanbul’un mavisini arttıracağız.” Dedi.

93 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜN DEVAM EDİYOR

Şu an 93 bin konutun dönüşümünün devam ettiğini,  giderek daha da arttırılacak hızla İstanbul’u inşa edecek adımları kararlı bir şekilde uygulamaya geçireceklerini kaydeden Bakan Kurum, Fikirtepe örneğine dikkat çekerek, bölgenin sorununu çözüme yönelik “taşın altına elini koyacaklarını” söyledi.

FİKİRTEPE’DE 15 BİN KONUTUN DÖNÜŞÜMÜNÜ YAPIYORUZ

Kurum  Fikirtepe’de 15 bin konutun dönüşümüne, bakanlık olarak vatandaş mağdur olmasın diye biz girdik, yapıyoruz ve inşallah orada da ayın 17’sinde ilk konutlarının anahtarlarını Sayın Cumhurbaşkanımız verecek. Ardından da yeni konutlarımızı da inşallah söz verdiğimiz şekliyle yapmaya devam edeceğiz. Yine burada finans merkezimiz var. Hemen dibinizde Ataşehir’de, Ümraniye’de. Projesini ilk günden itibaren takip ettiğimiz ve bölgeye değer katacak, bölgenin istihdamına üretimine katkı sağlayacak, finans merkezimizin açılışını da ayın 17’sinde Fikirtepe’yle aynı gün yapıyoruz. İnşallah oranın da açılışını büyük bir coşkuyla yapacağız ve bölgenin kalkınması, İstanbul’un finans merkezi olması adına, burada çocuklarımızın istihdamı adına, geleceği adına bu adımı atmış olacağız” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ