logo

Bakan Süleyman Soylu Ataşehir’de Trabzonlularla Buluştu

Bakan Süleyman Soylu Ataşehir’de Trabzonlularla Buluştu

İstanbul Ataşehir Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güneydoğuda vatandaşların huzur içinde çocuklarını okula gönderdiklerini söyledi.

Recep Kenan/itvaber.com

Ataşehir’de Trabzonlular Derneği’nin düzenlediği programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “31 Aralık 2016 tarihinden itibaren İstanbul’da bir tek bomba patlamadı, bir tek terör olayı yok. Doğu ve Güneydoğu da insanlar huzur içinde çocuklarını okula gönderiyor artık Çukurca başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’nun her tarafında PKK’nın tertiplediği değil uluslararası hakikaten festivaller, yarışmalar gerçekleşiyor.” Dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu eleştiren Bakan Soylu, “Abi” olarak hitap ettiği Ak Parti İstanbul Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım’a 23 Haziran yenileme seçiminde destek istedi.

BİR İÇİŞLERİ BAKANI GABAR, CUDİ, KATO’DA DOLAŞIYOR

Barbaros Mahallesi’ndeki Ataşehir Trabzonlular Derneği’nde düzenlenen ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hemşerileri Trabzonlularla buluşturan programın açılışında konuşan Ataşehir Trabzonlular Derneği Başkanı Namık Sürmen, “Bu ülke adı bakan olup hiçbir işe bakmayan bakan gördü. Şimdi, bir İçişleri Bakanı Gabar, Cudi, Kato’da dolaşıyor. İçişleri Bakanlığı nasıl yapılır? Gösteriyor. Düşmana korku salarken kendi ekibi Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Mehmetçiğe ‘Ben yanınızdayım’ diyor. Var olan başarı herkesin gözleri önünde. Kendisini bu duruşundan dolayı hemşerim olarak kutluyorum. Bahtiyarlık duyuyorum. Biz ondan razıyız. Allah da razı olsun” Dedi.

23 HAZİRAN HAKKIN YERİNİ BULACAĞI BİR SEÇİM OLACAK

Trabzonlular üzerinden siyasi argümanlar döndüğüne işaret eden Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mehmed Emin Özkaya, Trabzonluların ne kadar milliyetçi ve vatanına sadık olduklarını iyi bildiğini ifade ederek, “23 Haziran tekraren seçimiyle hakkın yerini bulacağı bir seçim olacak. Ben de bir Karadeniz evladıyım. Sinopluyum. Aynı kıyının sularındanız. Trabzonlu hemşerilerimim bu süreçte desteği olacağına inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

Bakan Süleyman Soylu Ataşehir’de Trabzonlularla Buluştu https://www.itvhaber.com/bakan-suleyman-soylu-atasehirde-trabzonlularla-bulustu.html#.XQHqBCINnGE.twitter Süleyman Soylu

Gepostet von Recep Kenan am Mittwoch, 12. Juni 2019

Bakan Süleyman Soylu Ataşehir’de Trabzonlularla Buluştu https://www.itvhaber.com/bakan-suleyman-soylu-atasehirde-trabzonlularla-bulustu.html#.XQHqBCINnGE.twitter

Gepostet von İTV Haber am Mittwoch, 12. Juni 2019

31 ARALIK 2016 TARİHİNDEN İTİBAREN İSTANBUL’DA BİR TEK BOMBA PATLAMADI

Bayramda bir dönem terörün yuvası Kato Dağı’nda olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü ifade ederek; “31 Aralık 2016 tarihinden itibaren İstanbul’da bir tek bomba patlamadı, bir tek terör olayı yok. Doğu ve Güneydoğu da insanlar huzur içinde çocuklarını okula gönderiyor artık Çukurca başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’nun her tarafında PKK’nın tertiplediği değil uluslararası hakikaten festivaller, yarışmalar gerçekleşiyor. Benim memleketimde anneler çocuklarını okula, taksime gönderirken acaba bir sıkıntı olacak mı diye düşünmüyor ve bütün bunların sağlanıp gerçekleştiği Allah’a şükür bir anlayış içerisinde bütün bunların yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüze koyduğu çizgi ve politikayı her yerde devam ettiren arkadaşlar gibi bizde hükümetimizde devam ettiriyoruz. Bu ülkenin dağlarında 12 – 16 bin arasında terörist vardı bugün 600 terörist kaldı.” Şeklinde konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE YILDA 5 BİN 556 KİŞİ KATILIRKEN, 6 AYDA 43 KİŞİ KATILDI

Ortaya koydukları mücadeleyi sadece bir terör örgütüne karşılık yapmadıklarının arlını çizen Bakan Soylu, “Bu terör örgütü arkasında ABD olduğunu, daha farklı güçlerin olduğunu biliyoruz. Şükürler olsun bugün ayakları üzerinde duran bir Türkiye var, yarına daha umutla bakan bir Türkiye var. Sen Afrin’e giremezsin dedikleri zaman ben ülkemin üzerinde veya yıllarca beraber olduğum komşularım üzerinde bir tehdit gördüğüm zaman ben buraya adım atabilirim diyen bir Türkiye var. Terör örgütüne yılda 5 bin 556 kişi katılırken şu ana kadar bu yıl içerisinde 6 ayda 43 kişi katıldı. Sadece onlara dağlarda gerekeni yapmıyoruz, psikolojik olarak da onları başka bir noktaya doğru itip dağıtıyoruz.” Dedi.

BEN BURAYA KATO DAĞINDAN GELDİM DEMİRTAŞ’IN KUCAĞINDAN DEĞİL

Trabzon Havalimanı’nda yaşananları aktaran Bakan Süleyman Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Trabzon Havalimanına indik, tam çıkmak üzereydik. 50-100 kişi orada Ekrem İmamoğlu’nu bekliyor. Biliyorsunuz bu CHP’liler beni görünce hemen hareketlenirler. Meclis’te benim için haftada bir yine bugün iki parti beraber vermişler, benim için soru önergesi vermişler bir 10-15 dakika benim için hakaret edecekler böyle bir hal. Oraya indik ve oradan geçerken birden ‘Her şey çok güzel olacak’ diye bağırmaya başladılar. Hakikaten üzüldüm çünkü neden orası öyle bir yer değil. Bizimkiler konuşmaya en üst perdeden başlar. Biz buna alışığız, biz bunu kendimize bir samimiyet olarak görürüz. Oradan geçerken böyle mafyöz bir ağızla ‘Akıllı ol Soylu’ diyen cümleyi de anlayabiliriz. Dedim ki dönüp; Arstistlik yapma. Ama aklımdan şu geçti, ‘Bunlar benim geleceğimi biliyorlar bir tertip kurmuşlar, bizde bu tertibe düşmeyelim ya sabır’ dedik. Arabaya binip meydana gittik. Oradaki vatandaşlarıma olayı anlattıktan sonra bir cümle söyledim; Ben buraya Kato dağından geldim, Selahattin Demirtaş’ın kucağından değil.”

İSTANBUL BİZİM GELECEK NESİLLERİMİZİN İSTANBUL’U

Millet İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan (İBB) adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım ile 16 Haziran günü gerçekleştireceği ortak canlı yayın hakkında Yıldırım’ın moderatörden soruları istediği iddiasını hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Moderatör yayına bağlandı da ‘Ben böyle bir şey istemedim, daha bunun için bir çalışma da yapmadım’ dedi” hatırlatmasını da yaparak; “İstanbul bizim gelecek nesillerimizin İstanbul’u, İstanbul bugün Bakü’den buraya bakıp da yarın başıma bir şey gelirse benim ümidim orası dendiği İstanbul. İstanbul, Kerkük’teki, Halep’teki insanların, bugün Doğu Türkistan’da zulüm altında olan insanların, Mekke’deki Medine’deki insanlarının umudunun olduğu, İstanbul, Bosna’nın Kosova’nın umudunun olduğu İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Han’ın bize emanet olarak bıraktığı İstanbul, bir taraftan Selimiye’yle konuşan Sultanahmet’in İstanbulu. İstanbul sadece bizim günümüzü gün ettiğimiz bir şehir değil. İstanbul, dünyanın baş şehri evet ama güçlü şehri, dünyaya yön verecek şehri.” Diye konuştu.

BUGÜN DÜNYADAKİ HAKSIZLIKLARA KARŞI İSTANBUL’A BAKIYOR

Adını hatırlamakta güçlük çektiğinin ifade ettiği CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na eleştiriler yönelte Bakan Soylu, “Bugün dünyadaki haksızlıklara karşı kimse başka yere bakmıyor, İstanbul’a bakıyor. Buranın medeniyetinden anlamayan, Allahınızı severseniz Devletin bütünlüğü için biz mücadele ederken devlete seri katil diyen bir kadını İstanbul’un yönetimine getirmek doğru değildir.” Dedi.

EKREM İMAMOĞLU’NA BAKIYORUZ, NE YAPMIŞ BEYLİKDÜZÜ’NDE

Millet İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemindeki çalışmalarını eleştiren, kayda değer bir eserinin olmadığını iddia eden Bakan Soylu, “Biz yaptığımız işe bakarız. Ekrem İmamoğlu’na bakıyoruz, ne yapmış Beylikdüzü’nde, bugüne kadar bir şey yapmış olsa biz duymuş olurduk. İyi bir ürün koymuş olsaydı millet karşılığını verirdi. Orada bir Yaşam Vadisi yaptı. Onu da yine bizim Trabzonlu Yusuf Uzun yaptı. Çimini de bu serdi. Onun dışında başka bir şey yok.” Diye konuştu.

TÜRKİYE’YE DE, İSTANBUL’UN GELECEĞİNE DE YAZIK OLUR

23 Haziran’da yapılacak İstanbul yenileme seçiminde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a destek isteyen Soylu, “İstanbul’u buraya teslim edip zaman kaybettirmek, İstanbul’a da, Türkiye’ye de, İstanbul’un geleceğine de yazık olur. Onun için buradan bize güç verip, kuvvet verirseniz önümüzdeki dört yılı aşan hakikaten bir ideolojik kamplaşmaya girmeden Binali abinin o dingin herkesi kucaklayan haliyle İstanbul’u buluştururuz. Eskiden herkes, Ekrem İmamoğlu’nun kendisini kucaklayacağını düşünürken, şimdi bizi ısırır mı diye düşünüyor.” İfadesini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ