logo

Barınaktaki Hayvanlara Çocuklardan Ziyaret

Barınaktaki Hayvanlara Çocuklardan Ziyaret

Özel Küçük Prens İlköğretim Okulu 5.Sınıf öğrencileri Ataşehir ve Kadıköy Belediyelerinin birlikte kullandığı hayvan barınağını ziyaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

5. sınıflardaki 100’e yakın öğrenci, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen ile Özel Küçük Prens İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Semih Selimoğlu’nun da katıldığı ziyarette öğrencilere öğretmenleri ile birlikte; Okul Aile Birliği üyeleri Esin Yıldırım, Elif Poke ve Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt eşlik ettiler.

Öğrenciler ve okul aile birliği yetkilileri beraberlerinde getirdikleri mamaları, nöbetleşe gönüllülerin de gözetim ve destek için görev aldığı barınak yetkililerine verdiler. Öğretmenler ve barınak görevlileri eşliğinde barınağı gezen öğrencilere yetkililer barınakla ilgili bilgi verdiler.

Özel Küçük Prens İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Semih Selimoğlu yaptığı açıklamada, okullarının sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çeşitli çalışmalar yaptığını belirterek, “5. Sınıf öğrencilerimiz Okulu Okul Aile Birliği tarafından Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen bir gezi ile bugün barınak ziyareti yaptılar. Beraberlerinde getirdikleri mama ve ihtiyaç maddelerinde oluşan bağışları barınak görevlilerine verdiler. Hayvanlarla onların dostluğunu pekiştirmek ve sorumluluk bilinci aşılamak amacı ile Okul Aile Birliği üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu ziyareti gerçekleştirdik. Amacımız, başıboş hayvanların belediyeler tarafından ne şekilde barındırıldığını çocuklara göstermek. İkincisi, zaten çocuklarımızda olan hayvan sevgisini daha da pekiştirmek. Üçüncüsü de, özel bir okulun belediye ile işbirliği yapabileceğini göstermek” dedi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen de Petshoplardan hayvan alınmasına karşı olduklarına dikkat çekerek “Barınakta her türlü hayvan var. Bu hayvanlar sahiplenilirse sokaklarda başıboş hayvan azalır. Hayvanlar çocuğa karne, sevgiliye yaş günü hediyesi olarak alınmamalı. Onların da birer canlı olduğu göz ardı edilmemeli. Fiziki koşulları uygun olan işletme ve kurumlar barınaklardaki sahipsiz hayvanlardan alarak bakımlarını üstlenmelidir. Böylece sokaklardan toplanarak barınaklarda barındırılan hayvanların sahiplenilmesi barınakların yoğunluğunu azaltacaktır ” dedi.

Ferhatpaşa Mahallesi’nde yapım hazırlığı devam eden hayvan barınağının projesinin çıktığına ve ihale aşamasında olduğuna da dikkat çeken ve Büyükşehirden engel görmeyeceklerini umduğunu ifade eden Namık Sürmen, 5 dönüm alanda yeni bir hayvan barınağı yapacaklarını söyledi.

“Biz onların yaşam alanına müdahale ettik” diyerek, hayvanların doğal yaşam alanlarının yok edildiğine dikkat çeken ve barınaktaki köpeklerle çok kolay iletişim kurarken hayvan sevgisi açıkça görülen Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen, mevcut barınağın Kadıköy Belediyesi ve TOKİ tarafından konut projesinde değerlendirileceği için boşaltılmasının istendiğini belirtip; “Bizim projemiz hayata geçmeden burayı bırakmamız söz konusu değil. Bu şartlarda bile anne ve yavru bakım ünitesi yaptık. Kadıköy Belediyesi de yeni bir barınak yapmak için çalışıyor. Gönüllülerimiz barınaklara destek veriyor. Hayvan dostu bütün insanlara çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ