logo

Barış Yarkadaş Yerel Seçim Kulis Bilgilerini Paylaştı

Barış Yarkadaş Yerel Seçim Kulis Bilgilerini Paylaştı

HALK TV’de yayımlanan MERCEK programında konuşan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul BB Başkan adaylarının da olduğu siyaset dünyasından son kulis bilgilerini paylaştı.

BİNALİ YILDIRIM’DAN BİR İTİRAZ DAHA

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İl Başkanlığı’na atanması beklenen Külünk’ü de istemiyor.

HALK TV’de yayımlanan MERCEK programında konuşan CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, siyaset dünyasından son kulis bilgilerini paylaştı.

Tuba Emlek’in sunduğu, Gazeteci Gürkan Hacır ile Araştırmacı Ertan Aksoy’un da konuk olduğu programda konuşan Yarkadaş, “TBMM Başkanı Binali Yıldırım, AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını kabul etti ama bir şart daha koştu. Yıldırım, 26. Dönem Milletvekili Metin Külünk’ün, mevcut Başkan Bayram Şenocak’ın yerine İl Başkanlığı’na atanması durumunda görevi kabul etmeyeceğini açıkça söyledi” ifadesini kullandı.

İSTANBUL KRİZİ

Külünk’ün bu itiraza tepki gösterdiği ve yakın çevresine  “Madem öyle; ben de onunla çalışmak istemiyorum” dediğini belirten Yarkadaş, “AKP, İstanbul krizi yaşıyor. İstanbul AKP için bilmeceye dönüştü” dedi.

BİLAL ERDOĞAN PLANI

Yıldırım’ın, Berat Albayrak ile Bilal Erdoğan’ın listelere müdahil olmak istemesine de tepki gösterdiğini belirten Yarkadaş, “Ancak buna rağmen, listelerde her iki isim de çok etkili olacak. Hatta Bilal Erdoğan Belediye Meclis Üyesi yapılacak. Yıldırım seçimi kazanırsa; Bilal Erdoğan önce Meclis Başkanı ardından ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtulacak” ifadesini kullandı.

MHP’NİN SÜRPRİZ ADAYI

Yarkadaş, aynı programda CHP Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da MHP ile görüştüğünü belirtti. Yarkadaş, “CHP’den Muğla Belediye Başkan Adayı olmayı bekleyen Kocadon, bu isteği gerçekleşmeyince rotayı MHP’ye kırdı. Kocadon, MHP’nin Muğla adayı olabilir. AKP, Muğla’da aday çıkarmayıp MHP’yi destekleyebilir” ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Yarkadaş, programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verilen tazminat cezalarına da tepki gösterdi ve “dayanışma çağrısı” yaptı. Yarkadaş, “CHP liderine MAN Adası belgeleri ve yaptığı diğer açıklamalarından dolayı 4 milyon TL’ye yakın bir ceza verileceği görülüyor. Bu cezalar, başlatılacak olan bir dayanışma kampanyasıyla ödenmeli ve Kılıçdaroğlu’nun yalnız olmadığı siyasi iktidara gösterilmelidir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ