logo

BAŞKAN İLGEZDİ ‘VATANDAŞ KIŞ GÜNÜ SOKAKTA MI KALACAK’

BAŞKAN İLGEZDİ ‘VATANDAŞ KIŞ GÜNÜ SOKAKTA MI KALACAK’

Su ve elektrik kesintisi bildirimi yapılan, yıkım aşamasındaki Yenisahra’da vatandaşın kış günü sokağa atılamayacağını kaydeden Başkan İlgezdi, yaz başına kadar süre tanınacağını söyledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra Mahallesi sakinlerine yapılan elektrik ve su kesintisi bildirimlerinin müteahhit ile hak sahipler arasındaki bir sorun olduğunu ifade eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, işleme koyacakları bir güçlendirme projesi ile bölgedeki vatandaşlara zaman kazandıracaklarını kaydetti.

HAK SAHİPLERİ, FİRMA BAŞLATTI, SÜREÇ İŞLİYOR!

Yenisahra Mahallesi’ndeki hak sahipleri ile müteahhit firma tarafından ve kendileri dışında gelişen süreçle ilgili Recep Kenan aracılığıyla itvhaber.com’a özel açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgedeki vatandaşların kış koşullarında sıkıntı yaşamaması için bir süre daha ertelenebileceğini, Mayıs ayı sonunda işlemlerin başlatılacağını duyurdu.

MÜTEAHHİT FİRMA BAKANLIĞA MÜRACAATINI YAPMIŞ

Bölgede yaşananların Ataşehir Belediyesi ile alakasının olmadığını ifade eden Başkan İlgezdi, vatandaşların talebi ve vatandaşların başvurusu ile riskli binaların tespitinin yapıldığını kaydederek; “Müteahhit firma hak sahiplerinin onayını alarak Bakanlığa müracaatını yapmış. Bölgenin 1/5000 Ölçekli RNİP halen Büyükşehir’den gelmedi. Bu süre uzayınca Bakanlık bize resmi yazı yazdığından dolayı, biz tebliğ etmek zorundayız” dedi.

VATANDAŞ NEREYE GİDECEK? SOKAKTA MI KALACAK?

“Vatandaş kış günü nereye gidecek?” diyen Başkan İlgezdi, elektriği, doğalgazı, suyu kesilince vatandaşın gidecek yeri olmadığının altını çizerek; “Vatandaş nereye gidecek? Sokakta mı kalacak? Ben müteahhit firmaya, git sorununu çöz gel dedim. Ya adamlara ev tut, bir yere yerleştir. Madem evlerini yıkıyorsan bir yere yerleştireceksin vatandaşı. Bir süre daha bekleyeceğim. Elektrik, su ve doğalgazı kesmiyorum. Nasıl kestireyim? Vatandaş nereye gidecek?“ şeklinde konuştu.

FİRMA VATANDAŞIN SORUNUNU ÇÖZECEK

Valilikten yıkım kararı gelir ve ısrar da edilirsek kararı uygulamak zorunda kalacaklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, vatandaşlara baştan beri 1/5000’lik planlar bitmeden imza vermemelerini söylediğini vurgulayarak; “Müteahhit firmanın yapacağı bir şey var. Ev bulacak, vatandaşın sorununu çözecek. Biz de gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

GÜÇLENDİRME PROJESİ HAZIRLANACAK

Kentsel Tasarım Müdürü Cenan Aslan’dan telefonla bölgenin son durumu hakkında bilgi alan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, güçlendirme projesi hazırlayarak müdürlüğe yapılacak başvuru ile zaman kazanılacağını, Mayıs ayı olarak ön görülen bu süre sonunda da müteahhit firmanın vatandaşların kiralarını ödeyerek bölgede yıkımlara başlayacakları şeklinde bir uygulamaya gidileceğini kaydetti.

85’e yakın bina, 300’e yakın daire yada bağımsız birim ile ilgili yıkım kararı olduğunun ifade edildiği Yenisahra’daki proje alanında, daha önce yapılan uyarılarına rağmen bu yolu izleyen DKY İnşaat firmasının uygulaması sonucunda gelinen durumun, belediye tarafından yaklaşık 1,5 yıldır gündeme getirilmediği, ancak artık zaman konusunda toleranslarının kalmadığı kaydediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ