logo

Batı Bölgelerden Başlayan Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Batı Bölgelerden Başlayan Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Gece yarısından itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacak Marmara Bölgesi genelinde toz taşınımı ile birlikte yağış bekleniyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Parçalı bulutlu havanın etkili olacak İstanbul’da gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, yağışlar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLAR DİKKAT

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimlerinde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden sonra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Yalova çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerimizde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, Çarşamba günü İç Ege’de Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar’ın kuzeyi, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Eskişehir, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve batısı ile Bolu ve Düzce çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağısı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesinde parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra batısı, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güneyinde ve batısında yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı ile birlikte yer yer çamur şeklinde yağış bekleniyor.

YURT GENELİ HAVA

Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara bölge geneli, İç Ege ve Göller Yöresi’nin öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege’de yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ve Kıyı Ege’de toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurt genelinde 2 ila 4 derece artacağı, batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Yağışların akşam saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ve güneyi ile Kuzey Ege’de yerel olarak kuvvetli olması, Marmara ve Kıyı Ege’de toz taşınımı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ