logo

Batıdan Başlayan Sağanak ve Gökgürültülü Sağanak Yağış Etkili Oluyor

Batıdan Başlayan Sağanak ve Gökgürültülü Sağanak Yağış Etkili Oluyor

Pazar günü kuzeybatı kesimlerden başlayan yağışlı hava Perşembe gününe kadar Marmara, Batı ve Orta Karadeniz, Ege ile İç Anadolu etkileyerek doğuya kayacak.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteorolojik tahminlere göre 17 Nisan 2022 Pazar günü Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege’de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Kırklareli, Edirne, Tekirdağ çevreleri ile zamanla Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Balıkesir ile akşam saatlerinden sonra İzmir ve Manisa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor.

YAĞIŞLAR PAZARTESİ, SALI, ÇARŞAMBA VE PERŞEMBE ETKİLİ OLACAK

Pazar günü kuzeybatı kesimlerden başlayan yağışların Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri Batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu’da etkili olacağı, Cuma gününden başlayarak doğuya kayacağı ön görülüyor. Yağışlı hava Perşembe gününden sonra doğuya kayarak yurdu terk edecek.

Yağışlar batıda sağanak, Batı ve Orta Karadeniz, Ege ve İç Anadolu’da yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞLARA BAĞLI OLUMSUZLARA DİKKAT!

 Yapılan uyarıda, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlara bağlı; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması hatırlatıldı.

HAVA SICAKLIĞI AZALACAK MEVSİM NORMALLERİ ALTINA DÜŞECEK

Yurdumuzda hava sıcaklığının Pazartesi kuzeybatı kesimlerde, Salı ve Çarşamba günleri güney, iç ve doğu bölgelerde azalacağı, genellikle mevsim normalleri civarına, batı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

YURT GENİLİNDE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ile Antalya’nın batı ilçelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis, doğu kesimlerde buzlanma don olayı bekleniyor. Ülkemizin batı ve iç kesimlerine Afrika üzerinden toz taşınımı beklenmektedir. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI:
Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacağı ve Ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle güneyli, Marmara ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile batı Akdeniz’in batısında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ