logo

Battal İlgezdi, ‘Siyaset İlkeli, Ahlaklı Yapılmalı’

Battal İlgezdi, ‘Siyaset İlkeli, Ahlaklı Yapılmalı’

Atasehir Belediye Baskani Battal ilgezdi30 Mart sonrası oluşan Ataşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem açılışında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, siyasetin ilkeli, ahlaklı yapılmasını istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Açılışını Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin yaptığı Meclis toplantısında Açılış konuşması sonrasında gündeme geçilerek Meclis Başkanvekilliği, encümen üyeleri, komisyon üyeleri ve divan kâtipleri belirlendi.

Yapılan oylama sonucu Sadi Özata Meclis 1. Başkanvekilliğine, Fevzi Ağaçdalı ve Mustafa Kemal Aldoğan divan katipliklerine seçildi.

GERGİNLİKTEN YANA DEĞİLİM

Güven ve desteğini esirgemeyen Ataşehirlilere teşekkür ederek Ataşehir Belediye Meclisi’nin yeni dönem açılış konuşmasına başlayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Beni herkes iyi bilir, Ben gerginlikten yana olan biri değilim. Bütün meclis üyesi arkadaşlarım ne konuşacaklarsa burada konuşsunlar. İnsanla bize güven ve destek verirken, meclis üyelerini seçerken sorunlarını buraya taşımaları için seçtiler. Mecliste her şeye hayır diyerek Ataşehir yönetilmez” dedi.

SİYASET İLKELİ VE AHLAKLI YAPILIR

Seçim sürecinde kendisi ve ailesi ile ilgili kamuoyunu yanıltacak gazete dağıtıldığına işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Siyasetin ahlaklı, ilkeli yapılmasını istiyorum” diyerek sözlerine; “Siyaset ilkeli ve ahlaklı yapılır. Varsa bir şey; devletin müfettişleri var, kaymakmı var, valisi var. Gelir denetler. Elindeki nedir? Kim bilgi vermişse bu adaya; 1 milyon 600 bin liralık bir dosya. Dosya elimde. Kamuoyu bilsin ki; açık ihale yapılmış, Ataşehir Belediye Başkanı’nın başkanlık makamına açılmış dosyadır. Başkanlık, başkan yardımcılıklarının tümünün makam odaları için açılmış ihale. Denetim komisyonu bilir bilmez, bilemem orasını. Bu dosyayı basına, kamuoyuna, arzu eden herkese vereceğim. İftirayla siyaset olmaz” diye konuştu.

VERİLEMEYECEK HİÇBİR HESABIM YOK

Seçilen meclis üyeleri siyasi partinin değil, herkesin bütün Ataşehir’in meclis üyesi olduğuna işaret eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “ Ben herkesi iyi tanırım, ben insan ayırt etmem. Benim anlayışımda insan ötekileştirme yoktur. Bütün üyeler benim arkadaşım. Eksik, yanlış varsa burada konuşulacak. Kirli siyaset yaparak hiçbir yere varma şansımız yoktur. Devletin gizli işi olmaz. Dosya gelmemişse bana gelinseydi, ben dosyayı verirdim. Bu evraktan devletin her yerinde var. Burası kamu burada herkes işi yapar. İhalenin yönetmeliği vardır. Arzu eden girer, ihaleyi alır, iş yapar İhale dosyası Battal İlgezdi’nin dosyası değildir. Dosya açık ihaleyle yapılmıştır, Ataşehir Belediye Başkanı’nın başkanlık makamı adına açılan bir dosyadır. Tüm belediye birimlerinin odaları dahildir. Bu dosyayı arzu eden herkese vereceğim. Kirli siyaset yaparak hiçbir yere varma şansımız yok. Devletin, evrakın gizliliği olmaz. Siz benim mesai arkadaşlarımsınız. Bana gelseydiniz dosyaların fotokopilerini çeker verirdim. Arzu eden arkadaşlarım gelsin, benim oturduğum koltuk 2 bin lira. Çok merak eden varsa Mimar Sinan Camii’nin altında bir oda var. Kaç milyon dolara yapılmışsa gitsin orayı görsünler. Varsa bir yolsuzluk, dosya burada. Gelir müfettişler bu dosyayı inceler. Çirkin siyasetin kimseye faydası yok. İnsanlar onuru için yaşar. Siyaset parti üzerinden yapılır, takdir halkındır. Buraya 47 tane müfettiş geldi, İçişleri Bakanlığı denetledi. Benim verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Belediyenin ihale dosyaları, belediyenin 5. katında var. Battal İlgezdi’nin ihaleyle işi olmaz. İhaleye kim giriyorsa o alır. Herkes bilir ki; Battal İlgezdi’nin ihalelerden haberi olmaz. Ataşehir Belediyesi dosyalarına baktım ihaleleri kimler alıyor? Daha çok iş yapanlar Adalet ve Kalkınma Partili müteahhitler” dedikten sonra, yeni dönemin Ataşehirlilere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ