logo

BİLİCAN ‘EBA, TEKNOLOJİNİN EĞİTİME ENTEGRASYONU’

BİLİCAN ‘EBA, TEKNOLOJİNİN EĞİTİME ENTEGRASYONU’

eb_atasehir (1)Basınla bir araya gelen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican MEB’in uyguladığı Fatih projesinin parçası EBA’nın tanıtımını yapıp yenilikleri hakkında bilgi verdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya başlanan Fatih projesinin parçası EBA V2 (Eğitim Bilişim Ağı)’nın tanıtımını yapıp yenilikler hakkında bilgi verdi.

EBA, FATİH PROJESİNİN BİR PARÇASI

Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın tanıtımını yapan ve yenikleri hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican çevirim içi sosyal eğitim platformu olarak nitelediği Eğitim Bilişim Ağı ile ilgili; “EBA, FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulmuş çevirim içi sosyal eğitim platformudur. Bu platformun amacı bilgi teknolojilerinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmaktadır ve geliştirilmeye devam etmektedir” dedi.

EBU (Eğitim Bilişim Ağı) 2. Versiyonu tanıtımının yapıldığı Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde yapılan basın toplantısına; şube müdürleri Orhan Kuzu, Ali Eroğlu, İbrahim Altundal, yeni atanan şube müdürleri Ercan Metin ve Mehmet Cevher Karakayalı ile basın mensupları katıldı.

EBA SOSYAL EĞİTİM VE PAYLAŞIM PLATFORMU

Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “EBA V2’nin amacı bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamaktır. Teknolojiyi bir amaç olarak değil,  bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal eğitim ve paylaşım platformudur” dedi.

FATİH PROJESİNİN PARÇASI EBA (EĞİTİM BİLİŞİM AĞI) ile ilgili paylaşılan ayrıntılar:

AMAÇ BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİN EĞİTİME ENTEGRASYONUNU SAĞLAMAK

FATİH projesinin bir parçası olarak oluşturulan EBA, çevirim içi sosyal eğitim platformu olduğu dile getirilen toplantıda slayt desteği ile yapılan tanıtımda, platformun amacını; bilgi teknolojilerinin eğitime entegrasyonunu sağlamak olarak açıklandı. Öğrencilere; sınıf seviyelerine uygun,  güvenilir ve  doğru  e-içerikler sunmakta olan  EBA, yenilenen yazılımlarla geliştirilmeye devam edildiği ifade ediliyor.

EBA V2’DE, ÖLÇME – DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

Öğretmen – öğrenci etkileşimi sağlayan, okul içi ve dışı paylaşım, ödev atama sistemi oluşturulan EBA’nın yeni versiyonu V2’de, Ölçme – Değerlendirme sistemi de işletime alındı. Şu anda 21 bin soru yer alan sisteme, kısa süre içinde 40 bin sorunun daha eklenmesi bekleniyor.

ÖĞRENCİNİN, SINIFIN, GELİŞİM RAPORLARINI TUTUYOR

EBA, Oluşturulan altyapıyla, tüm içerikler ile öğrencinin, sınıfın, gelişim raporlarını tutuyor. Öğrenciye özel içerik atama, bireyselleştirilmiş öğrenim yönetim sistemi ve kişiye özel dosya saklama ve paylaşım alanı sağlıyor.

ÖZEL İÇERİK ATAMA ÖZELLİĞİ VAR

Öğrenciye özel içerik atama özelliği, bireyselleştirilmiş öğrenim yönetim sistemi ve kişiye özel dosya saklama ve paylaşım alanına sahip.

EBA V2’DE ÇOK ÇEŞİTLİ İÇERİK VAR

EBA’da bulunan; Sesli kitaplar, Alt yazı desteği ve Sesli kitap okuma cihazı özellikleri ile engellilere yönelik içerikler de sunuyor.

E-kitap, E-Dergi, E-Doküman, Portaller, Görsel ve öğrencilerin yaşlarına uygun filtrelenmiş haberler içeren bölümleri de var.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ