logo

Binali Yıldırım, Maltepe Sayımıyla Süreç Bitmiş Olacak

Binali Yıldırım,  Maltepe Sayımıyla Süreç Bitmiş Olacak

İtirazların YSK tarafından yönetildiğini kaydeden Binali yıldırım, Maltepe’deki sayımın tamamlanması ile birlikte sürecin tamamen bitmiş olacağını kaydetti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Seçimle ilgili itirazların YSK tarafından yönetildiğini kaydeden Binali yıldırım, itirazların bir kısmının kabul, bir kısmının reddedilmiş olduğunun altını çizerek, “Sona yaklaşmış bulunuyoruz. Maltepe’deki sayım da tamamlandığında bu süreçler tamamen bitmiş olacak. Böylece YSK bir karara varmış olacaktır.” dedi.

BİZİM OYLARIMIZ KARŞI ADAYA YAZILMIŞTIR

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul’daki seçim sonuçlarına ilişkin, “Yargısal süreç devam ediyor. Oylar sandıkta iç edilmiştir, bu kadar açıktır. Bizim oylarımız karşı adaya yazılmıştır.” dedi.

ELDEKİ BİLGİLERE GÖRE KAZANDIĞINI SÖYLEMİŞ

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart seçimlerinin ardından iki açıklama yapıldığını, önce CHP adayının rakam vererek 29 bin 500 civarında oy farkıyla kazandığını ilan ettiğini, kendisinin de aynı gece eldeki bilgilere göre kazandığını söylediğini anlattı.

Ertesi gün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven’in açıklama yaparak 27 bin 889 oyla CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun önde olduğunu ifade ettiğini anımsatan Yıldırım, böylece sandık sonuçlarına ait ilk bilgilerle beraber seçim esnasında, seçim tamamlandıktan sonra ortaya çıkan şaibeler ve yolsuzluklar gibi anormalliklerin gündeme geldiğinin görüldüğünü aktardı.

İTİRAZLARIN DEĞERLENDİRİLDİĞİ YARGISAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Yıldırım, bu seçimlerin ikiye ayrılması gerektiğini, birincisinin seçim günü yapılan iradi işlemler, diğerinin de seçim sonrası sonuçlara yönelik itirazların değerlendirildiği yargısal süreç olduğunu belirterek, “Yargısal süreç şu an itibarıyla devam ediyor, bildiğiniz gibi. Burada gerek AK Parti, gerek diğer partiler, CHP ve MHP çeşitli yerlerde itirazlarda bulundu, seçim sonuçlarına.” diye konuştu.

Türkiye genelinde seçimlere 191 itiraz olduğunu, 19’u kabul edilirken 172’sinin reddedildiğini belirten Binali Yıldırım, 2014 seçimlerinde AK Parti’nin yaptığı 84 itirazın 77’sinin reddedildiğini, 7’sinin de kabul edildiğini, MHP’nin 45 itirazının 4’ünün kabul edilip 41’inin reddedildiğini kaydetti.

2019 31 MART SEÇİMLERİNDE İSE 522 İTİRAZ VAR

Yıldırım “2019 31 Mart seçimlerinde ise toplam 522 itiraz var. Bunun 485’i itiraz görmüş, 13’ü kabul edilmiş, 24’ü de kısmen kabul edilmiş. Burada AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, HDP, Büyük Birlik Partisi, Saadet, DSP, DP, Vatan ve bağımsız var. Dolayısıyla herkes itiraz hakkını kullanmış, kullanmaya devam ediyor.” Dedi.

MALTEPE’DEKİ SAYIM TAMAMLANDIĞINDA SÜREÇ BİTMİŞ OLACAK

İstanbul gibi memleket büyüklüğünde bir şehri yönetecek başkanın şaibeler ve sakatlanmış bir seçim sonucuyla başkan olmasının hoş bir şey olmayacağını kaydeden Binali Yıldırım, seçimin bu şekle dönüşmesinin tatsız bir şey olduğunu belirerek, ” Seçimle ilgili itirazları tamamıyla YSK yönetmektedir. İtirazların bir kısmını, bizim taleplerimizin bir kısmını reddetmiş, bir kısmını kabul etmiştir. Aynı şekilde CHP’nin bir kısım talepleri kabul, bir kısımları reddedilmiştir. Neticede bir sona yaklaşmış bulunuyoruz. Abdullah Bey’in söylediği gibi Maltepe’deki sayım da tamamlandığında bu süreçler tamamen bitmiş olacak. Böylece YSK bir karara varmış olacaktır.” dedi.

BU SEÇİM MURDAR OLMUŞ BİR SEÇİMDİR

YSK’nin vereceği karara göre durumunu değerlendireceğini, yol haritası çizeceğini kaydeden, Binali Yıldırım, açıklamasında “Sahtekarlığın son kullanım tarihi olmaz. Sahtekarlık başta yapılmışsa sonuna kadar devam eder. Bu tıbbi ilaç değil. Seçmenin iradesini ve oyunu çalmak bir miada bağlı değildir. Son kullanım tarihi de olmaz. Bunu İstanbulluların takdirine sunuyorum. Bu seçim başlı başına murdar olmuş bir seçimdir. Murdar etin de kavurması olmaz. MHP ilçe başkanının evine 6 seçmen yazılmış, haberi yok. Kepazeliğin geldiği yere bakın.” İfadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ