logo

Binlerce Maltepeli Kadın İstanbul Boğazı’yla Buluştu

Binlerce Maltepeli Kadın İstanbul Boğazı’yla Buluştu

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl yedincisini düzenlediği geleneksel tekne turları 18 mahalleden yaklaşık 5 bin kadının katılımıyla tamamlandı.

Tekne turlarına katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “7 yıl önce İstanbul Boğazı’nı ilk defa gören binlerce kadınla başlayan turlarımız Maltepe’nin geleneği haline geldi” diye konuştu.

Maltepe Belediyesi Kadın, Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, 4-12 Temmuz tarihleri arasında günde iki kez düzenlenen gezilere Maltepeli kadınlar, büyük ilgi gösterdi. Maltepe İDO İskelesi yanından hareket eden gezi tekneleri için, muhtarlıklar önünden araç kaldırıldı. Gezinin başlangıcında konuklarını karşılayan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediyesi’nin kadınlara yönelik hizmetlerine dair bilgilendirme yapıp, sorunlarını, istek ve önerilerini aldı.  Yaklaşık dört saat süren tekne gezileriyle, aynı mahallede, aynı sokakta aynı binada oturup birbirlerini tanımayan kadınların, bir araya gelmesi ve komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesi de amaçlandı. Gezi kapsamında kadınlar, Avrupa ve Asya’yı ayıran İstanbul Boğazı’nda çeşitli ikramların ve canlı müziğin eşliğinde unutulmaz bir deniz gezisi yaptı. İstanbul Boğazı’ndaki sarayları, yalıları, camileri, kasırları, Kız Kulesi’ni, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü deniz yoluyla gördü.

“EFSANEYE DÖNÜŞTÜ”

 7 yıl önce ilk defa Maltepe Belediyesi tarafından hayata geçirildiğini belirten Başkan Ali Kılıç,  “Kadınlara yönelik bu turlarımıza İstanbul Boğazı’nı ilk defa gören binlerce kadınla başlamıştık. Turlarımız efsaneye dönüştü ve Maltepe’nin geleneği haline geldi. Pandemi döneminde ara vermek zorunda kalmıştık. Neyse ki o kötü günleri geride bıraktık ve bugün yine buluşmalarımıza devam ediyoruz. Yeryüzünde güzel olan ne varsa kadınların emeği sayesindedir. Maltepe’deki değişimin ve dönüşümün de en güçlü öznesi kadınlardır. Bu geleneğimizi her yıl yaşatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ