logo

Boğaz’da Tekne Battı 43 Kişiden 6’sı Kurtuldu

Boğaz’da Tekne Battı 43 Kişiden 6’sı Kurtuldu

tekne-battiİstanbul Boğazı Rumeli Feneri açıklarında Afgan ve Suriye uyruklu mültecilerin bulunduğu tekne battı. 43 kişinin bulunduğu tekneden altı kişi sağ kurtarıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ilk belirlemelere göre, teknede Türk kaptan ile birlikte Afgan ve Suriye uyruklu 43 kişi bulunuyordu.

“7 kişi sağ olarak kurtarılmış, 24 şahsın cansız bedeni denizden alınmıştır. Arama faaliyetlerine halen devam edilmektedir” açıklaması yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı, daha sonra açıklamasını güncelleyerek 24 kişinin yaşamını yitirdiğini altı kişininse facianın ardından sağ kurtarıldığını kaydetti.

Batan teknedeki mültecilerden 12’sinin çocuk, 7’sinin kadın, 23’ünün ise erkek olduğu öğrenildi. Bakırköy’den yola çıktığı belirtilen teknenin Romanya’ya gittiği tahmin ediliyor.

Kaçakları taşıdığı ileri sürülen 12 metre uzunluğundaki “Torun” isimli tekne, Rumeli Feneri’nin 3 mil açıklarında alabora oldu. Teknede çoğu Afgan ve Suriye uyruklu 43 kişinin bulunduğu öğrenildi

İstanbul Boğazı’nda alabora olan teknedekilerin bulunması için yapılan arama kurtarma çalışmalarında saat 18.00 itibarıyla 6 kazazedenin sağ kurtarıldığı, 24 kazazedenin de cansız bedeninin denizden alındığı bildirildi.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, gündüz yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan bir Sahil Güvenlik Arama Kurtarma gemisi, 7 Sahil Güvenlik botu, 1 dalış timi, 2 Sahil Güvenlik helikopteri ve 1 Sahil Güvenlik uçağı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden 2 botun iştirak ettiği belirtildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ