logo

Boksta Başarı İçin Tesis ve Destek şart

Boksta Başarı İçin Tesis ve Destek şart

Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Boks Şampiyonası’na 5 sporcu ile katılacak olan Kayışdağı Spor Kulübü Boks Takımı ilgisizlikten yakınıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

7-10 Kasım tarihleri arasında Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Boks Şampiyonası’na 5 sporcu ile katılacak olan Kayışdağı Spor Kulübü Boks Takımı; Gençler kategorisinde 2, Yıldızlarda da 3 sporcu ile mücadele edecek.

Amatör spora ilgisizlikten yakınan Kayışdağıspor Kulübü’nün hocası ve başkanı, çocukları sokaktan alıp zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırdıklarını ve karşılık beklemeden sporcu yetiştirdiklerini söylediler.

“Sporcuyu bulmak benim işim.” diye iddialı konuşan Kayışdağı Spor Kulübü Boks Takımı Baş Antrenörü Enver Yılmaz, imkan olmazsa başarının da olamayacağının altını çizdi.

“Karşılıksız sporcu yetiştirdiklerini söyleyen Kayışdağıspor’un başkanı Hüseyin Şahin Kayışadağı’nda bulunan ve kullandıkları tesislerin bulunduğu alanın Büyükşehir’den Ataşehir Belediyesi’ne yeni geçtiğini, bu alan üzerine planlanan yeni tesislerin projesini gördüğünü, çok beğendiğini ve yakın zamanda inşasına başlanacağını söyledi.

Şampiyona öncesi Kulüp Başkanı Hüseyin Şahin, Kayışdağı Spor Kulübü Tesisleri’nde basına mensupları ve kulüp sponsorlarının katıldığı bir kahvaltı verdi.

Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ekrem Köse, Kayışdağı Mahallesi Muhtarı Zeynel Özdemir, Derya Marketler’in sahibi Ayhan Şahin ile kulüp başkanlarının katıldığı kahvaltıda, Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin ve Boks Takımı Baş Antrenörü Enver Yılmaz basına yaptığı açıklamalarda amatör spora ilgisizlik ve tesislerin yetersizliğinden yakınırken, imkansızlıkların başarıyı engellediğine dikkat çekti.

Celal Yardımcı İlköğretim Okulu’nun spor salonununda çalıştıklarını söyleyen ve olanaklarıının yetersizliğinden yakınan Kayışdağı Spor Kulübü Boks Takımı Baş Antrenörü Enver Yılmaz, mevcut olanaklarının yetersizliğine karşın katıldıkları turnuvalarda başarılı sonuçlar aldıklarını ifade ederek; “Kız erkek toplamda 33 sporcumuz var. Kulüp başkanımız Hüseyin Şahin ve Ayhan Şahin’nin destekleriyle, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak olanaklarımız yetersiz. Bizden başarı isteniyorsa şartlarımızın düzeltilmesi gerekiyor. Biz başarıyı yoktan var ettik. Ülkemizde amatör spora destek yok. Bu durum sadece burası için değil her yer için geçerli” dedi.

Başarı geldikçe destek verildiğinin altını çizen Boks Takımı Baş Antrenörü Enver Yılmaz, öncesinde herhangi bir desteğin söz konusu olmadığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Çalışmalarımızı Celal Yardımcı İlköğretim Okulu’nda sürdürüyoruz. Orada da çalışmamız istenmiyor. Bize olumsuz bir bakış var. Biz sporcularımızdan bir kuruş bile almıyoruz. Gerekirse cebimizden de para harcıyoruz. Ama okul müdürü ‘Ben burayı saatlik kiraya vereceğim. Kirasını verirsen kal yoksa çık!’ dedi. Biz de okul müdüründen resmi olarak çıkmamızı istediğini belirten bir yazı istedik. Böyle yaparsanız sporcularımızla okulun önüne gelir eylem yaparız, bizi salondan kovuyorlar diye basını da çağırırız dedik. Şu an sesini çıkartmıyor ama sporcularımıza ‘Burada ne işiniz var, niye geliyorsunuz?’ diyor… Biz sanki orada sığıntı gibiyiz. Üvey evlat muamelesi görüyoruz. Bizim için önemli olan başarıdan çok, spor yapmak, sporcularımızı topluma kazandırmak. Sporda, sportif başarıdan çok sporun toplumsal işlevi daha önemli… Disiplinli, düzenli çalışma sonucunda başarı da geliyor.”

Kayışdağı Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Şahin de yaptığı açıklamada boks takımlarının yeni kurulmasına karşın başarılı sonuçlar aldığına vurgu yaparak; “Bizim her şeyden önce bir salona ihtiyacımız var. Çalışmalarımızı yaptığımız okul müdürünün ‘Ne işiniz var burada?’ şeklinde bir bakışı var. Salonumuz olması durumunda çok daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Geleceğin sporcularını yetiştireceğimizi düşünüyoruz. Yetkililerden bu konuda ilgi bekliyoruz.”dedi.

Enver Yılmaz Kimdir?

Boksör ve boks antrenörü olan Türk boksunun önemli isimlerinden Enver Yılmaz, Fenerbahçe’de yetişti ve A takıma yükseldi. Bu takımın 1990-94 arasında kesintisiz İstanbul şampiyonu olmasında ve 1994 ve 1996 yıllarında Türkiye şampiyonluğuna ulaşmasında pay sahibi oldu.

Enver Yılmaz, Milli forma ile ilk kez 1990 yılında Finlandiya’da yıldızlar düzeyinde özel bir turnuvada altın madalya aldı. Polonya ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen turnuvalarda bronz madalya kazandı. 1992’de ise Kanada’da düzenlenen Dünya Gençler Boks Şampiyonası’nda 57 kiloda gümüş madalyaya aldı.

1994 yılında Ahmet Cömert Turnuvası’nda ve Romanya’da tertiplenen Altın Kemer Turnuvası’nda bronz madalya, 1996’da Estonya’da düzenlenen özel turnuvada gümüş madalya kazandı.

Aktif sporu bıraktıktan sonra Fenerbahçe’de antrenörlük yapmaya başladı. 2007 yılında Fenerbahçe’nin Büyükler, Gençler, Yıldızlar, Minikler ve Bayanlar olmak üzere beş kategoride de Türkiye şampiyonu olmasında önemli rol oynayan Yılmaz, 2008 yılında İstanbul Boks İl Temsilciliği tarafından “Yılın boks antrenörü” ödülüne layık görüldü.

Sporcu olarak önemli başarılarından sonra, Fenerbahçe’de antrenör olarak ta başarılara imza atan Enver Yılmaz, Kayışdağı Spor Kulübü Boks Takımı Baş Antrenörü olarak boksta başarılarını sürdürüyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ