logo

Büyükşehir Belediyesi, Ankara AOÇ’de Yerli Tohum Üretecek

Büyükşehir Belediyesi, Ankara AOÇ’de Yerli Tohum Üretecek

TOKİ tarafından ihaleye çıkarılan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ)’ndeki araziyi 3 yıllığına kiralayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, AOÇ’deki arazide yerli tohum üreterek çiftçiye dağıtacak.

TOKİ tarafından ihaleye çıkarılan Atatürk Orman Çiftliği’ndeki araziyi 3 yıllığına kiralayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, AOÇ’deki arazide çiftçiye dağıtılmak üzere yerli tohum üretecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AOÇ’de yerli tohum üretecek

ABB, bu arazide çiftçiğe dağıtılmak üzere yerli tohum üretecek. Yaklaşık 350 bin metrekarelik iki arazi, 17 Eylül’de yeniden ihaleye çıkarılmış, ihaleyi, Başkan Mansur Yavaş’ın talimatıyla ihaleye giren belediyenin şirketi Metropol İmar A.Ş. kazanmıştı. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, AOÇ (Atatürk Orman Çiftliği) kuruluş amaçlarından olan tohum dağıtma, damızlık dağıtma işlevini yıllar sonra tekrar aktif hale getirmiş olunacağını, üretilen tohumların kırsaldaki çiftçilerimizle buluşturup, en ekonomik şekilde üretim yapmalarını sağlamayı amaçladıklarını, yem bitkileri üretimini artırıp, hayvancılığın gelişiminin de desteklenerek daha ucuza, daha sağlıklı eti Ankaralılarla buluşturmanın amaçlıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ